Eerste half jaar van 2021 6 miljard dollar aan kapitaal opgehaald in de VS bij investeerders

Vertrouwen van investeerders neemt toe met 141 miljoen Amerikanen die nu toegang hebben tot legale cannabis.

0
Canopy Growth CEO legale cannabis verkoop maine nebraska Amerikaanse verkiezingen cannabis legalisatie amerikaanse congres more act georgia

New Frontier Data, een autoriteit op het gebied van data, analyse en business intelligence in de wereldwijde cannabisindustrie, maakte deze week bekend in een persbericht dat er in het eerste half jaar van 2021 al voor samen 6 miljard dollar aan kapitaal is opgehaald bij investeerders in de Verenigde Staten door cannabis gerelateerde bedrijven.

Investeerders al goed voor 6 miljard dollar in het eerste half jaar van 2021

Met 10 nieuw gelegaliseerde markten die naar verwachting in 2021 of 2022 met de verkoop zullen beginnen, verwacht New Frontier Data dat de totale verkoop van legale cannabis zal groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 16%, tot $ 43 miljard in 2025. Onderzoek onthult verder dat 2020 de illegale nationale vraag naar en consumptie van cannabis wordt geschat op meer dan $ 65 miljard.

“We verwachten dat de tweede helft van 2021 bijzonder interessant zal zijn(…)”

“Na bijna een decennium het volgen, analyseren en modelleren van verschuivingen in de legale cannabismarkt, blijven we met vertrouwen aanzienlijke economische kansen in de VS zien en rapporteren, aangezien de uitgaven voor legale markten een consistente groei met dubbele cijfers op jaarbasis doormaken”, aldus Giadha A. DeCarcer in het persbericht, oprichter en uitvoerend voorzitter van New Frontier Data. “We verwachten dat de tweede helft van 2021 bijzonder interessant zal zijn gezien de marktconsolidatie die een hoogtepunt bereikt en de grote toestroom van investeringen die naar verwachting de marktgroei en -uitbreiding zal stimuleren.”

Belangrijkste details uit het onderzoek van New Frontier Data

  • Tegen 2025 zal naar verwachting aan 42% van de totale jaarlijkse vraag naar cannabis in de VS worden voldaan door legale aankopen op gereguleerde markten, een stijging van 24% in 2020, gevoed door zowel een aanhoudende stijging van de legale marktuitgaven als de conversie van bestaande illegale marktconsumenten uitgaven aan wettelijk gereguleerde bronnen.
  • 141 miljoen Amerikanen, of 43% van de volwassen bevolking, wonen in 18 staten die volwassenen gebruiken, wat neerkomt op een diverse en wijdverspreide consumentenbasis voor retailers om te segmenteren en te targeten.
  • Tegen 2025 zullen 5,4 miljoen Amerikanen, of 2,4% van de Amerikaanse volwassenen, geregistreerde patiënten zijn in staten met medicinale cannabis.
  • Vanaf mei 2021 zijn de kapitaalverhogingen in cannabis meer dan verdrievoudigd tot $ 6 miljard, wat wijst op een groter vertrouwen in de verwachte agressieve groei van de cannabismarkt.

Het hele, gratis rapport kan je hier vinden.