Avicanna exporteert als eerste THC rijke cannabisolie van Colombia naar Peru

Het is vermoedelijk de eerste commerciële export van psychoactief THC-cannabisextract van Colombia naar Peru.

0
Peru Clever Leaves

Avicanna Inc., een biofarmaceutisch bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling, productie en commercialisering van plantaardige producten op basis van cannabinoïden, kondigde gisteren aan in een persbericht dat het, via zijn Colombiaanse dochteronderneming Santa Marta Golden Hemp SAS, zijn eerste commerciële export naar Peru heeft voltooid van volledig spectrum cannabisolie met een hoge concentratie THC.

“We zien de Peruaanse wetgeving en zakelijke kansen(…) snel vorderen(…)”

Lucas Nosiglia, president van Avicanna LATAM S.A.S., merkte op in het persbericht: “We zijn verheugd om de groeiende Peruaanse markt te betreden en Peru te integreren in onze snel voortschrijdende toeleveringsketen en ons commerciële platform. We zien de Peruaanse wetgeving en zakelijke kansen met betrekking tot op cannabinoïden gebaseerde API, cosmetica, medische en farmaceutische producten snel vorderen, en we zijn van mening dat we ons in een uitstekende positie bevinden om onze leidende positie in de regio te versterken en langdurige relaties aan te gaan.”

Volgens Prohibition Partners wordt de markt voor medicinale cannabis in Peru, met een bevolking van 32 miljoen, geschat op een waarde van ongeveer $ 100 miljoen. Vanaf september 2020 waren bijna 8.000 patiënten geregistreerd in de DIGEMID, de database van Peruaanse regelgevende instanties voor geneesmiddelen.

Eerder ging Clever Leaves ook al een samenwerking aan met Verdemed Holdings om medicinale cannabis producten te leveren aan Peru.

Colombia versoepelt export wetgeving medicinale cannabis

Vorige week werd bekend dat Colombia daarnaast de export wetgeving voor medicinale cannabis nog verder heeft versoepeld. Cannabisolie exporteren zoals Avicanna doet, was al langer mogelijk. Maar met de versoepelde wetgeving is het sinds kort ook mogelijk geworden om vanuit Colombia gedroogde medicinale cannabis toppen te exporteren.