Het belangrijkste cannabisindustrie nieuws op een rijtje van week 48

Iedere week selecteren we voor de zondag het belangrijkste cannabisindustrie nieuws van de afgelopen week op een rijtje. Vandaag week 48.

0
belangrijkste cannabisindustrie nieuws op een rijtje
- Advertentie -
Cannabis Industrie Awards 2022

Wist je dat we ook een tweewekelijkse nieuwsbrief hebben?

Wietexperiment aspiranten ontvangen vandaag of ze door zijn naar tweede ronde

Het is een spannende vrijdag geweest voor veel initiatieven die meedingen naar een van de tien plaatsen voor kwekers in het wietexperiment. Meerdere bronnen bevestigden vrijdag dat ze te horen kregen dat ze niet door gingen naar de volgende ronde, de loting.

Eerste draft cannabis legalisatie wet Israël gepubliceerd

De Israëlische minister van Justitie Avi Nissenkorn publiceerde afgelopen zaterdagavond een eerste versie van de Israel Cannabis Market Regulation Law voor openbaar commentaar. Dat commentaar kan online tot en met 11 december middernacht worden ingezonden, waarna een definitieve versie van de wet zal worden opgesteld. Daarna zal de wet verder behandeld worden.

TerpsArmy neemt binnenkort een coffeeshop over in Amsterdam

Groot nieuws voor de coffeeshop scene in Amsterdam. Nadat eerder al de Cannabis Social Club The Plug uit Barcelona coffeeshop Utopia overnam, zal nu ook de Cannabis Social Club uit Barcelona TerpsArmy binnenkort een coffeeshop in Amsterdam overnemen.

Rick Simpson heeft een beroerte gehad en crowdfunding is gestart

Iedereen die een beetje op de hoogte is van medicinale cannabis, kent de naam Rick Simpson en RSO, kort voor Rick Simpson Oil. Sinds mei 2018 was het stil rondom Rick, maar deze maand werd bekend dat hij een beroerte heeft gehad in mei 2018. Deze maand hebben de mensen om hem heen een crowdfunding actie gestart om een deel van de medische kosten van Rick te helpen dekken, die van de afgelopen twee en een half jaar en die nog in het verschiet liggen.

Rijksoverheid publiceert ‘spelregels experiment gesloten cofeeshopketen’ document

We werden door Has Cornelissen geattendeerd op de publicatie van een nieuw document op 24 november, aangaande de wietproef wat heet: Spelregels experiment gesloten cofeeshopketen.

Rechter kiest kant coffeeshop in Utrecht: Culture Boat wint van omwonenden

Het gebeurt niet vaak dat de rechter de kant kiest van een coffeeshop, maar het is zeker niet onmogelijk. Toch was de zaak die aangespannen was door de omwonenden van de coffeeshop Culture Boat in Utrecht bijzonder als je kijkt naar de uitspraak van de rechter. De rechter gaf namelijk aan dat de omwonenden geen recht tot klagen hebben en verwerpt alle argumenten.

Minder jeugd in verslavingszorg na legalisatie in Amerikaanse staten

Nu komt er wel meer positief nieuws uit de Verenigde Staten, maar dit nieuws komt van onderzoek door de Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

193 NGO’s dienen gezamenlijk statement in bij VN over medicinale cannabis

Naar verwachting gaat de Verenigde Naties (VN) op 2 december een beslissing maken over het advies van de World Health Organisation (WHO) om de drugsverdragen voor cannabis en CBD aan te passen. 193 NGO’s, waarvan 10 uit Nederland, ondertekenden de oproep: Support patient access to medicine, vote yes! In het Nederlands: Steun toegang van patiënten tot medicijnen, stem voor! Afgelopen woensdag 25 november is het gepubliceerd en te lezen op de website van de VN.

Wist je dat we ook een tweewekelijkse nieuwsbrief hebben?