Belastingdienst VS voegt pagina op website voor cannabisindustrie toe

Opvallend in het land waar cannabis op landelijk niveau illegaal is.

0
democratische partij cannabis trump cannabis onderzoek cannabis legalisatie amerikaanse congres more act joe biden drug czar
- Advertentie -
Cannabis Industrie Awards 2022

De Internal Revenue Service, de Amerikaanse belastingdienst, heeft een pagina aan haar website toegevoegd gericht op de cannabisindustrie om eigenaren van cannabisbedrijven te informeren over hun verantwoordelijkheden op het gebied van belastingen.

Cannabis landelijk niet legaal

Cannabis is landelijk niet legaal, maar het is in 33 staten momenteel voor medicinale redenen legaal. Evenals in 11 staten waar het volledig is gelegaliseerd. Daarnaast gaan ze in 5 staten stemmen in november over de legalisatie van cannabis, waarvan twee alleen medicinaal zijn.

banken kunnen boetes krijgen voor het omgaan met cannabisbedrijven

Wat de federale (landelijke) overheid betreft, wordt cannabis echter nog steeds geclassificeerd als een drug en kunnen banken boetes krijgen voor het omgaan met cannabisbedrijven. Daardoor is het voor bedrijfseigenaren moeilijk om hun belastingen te betalen en andere transacties te doen. Het door de Democraten gecontroleerde deel van het Congres (House) stemt over cannabis legalisatie later deze maand. Maar het is onwaarschijnlijk dat het zal worden aangenomen in de door de Republikeinen gecontroleerde Senaat.

Veel contante transacties in de cannabisindustrie

De webpagina van de IRS voor de cannabisindustrie merkt op dat veel bedrijven in de cannabisindustrie transacties in contanten uitvoeren. Die moeten worden gemeld aan de belastingdienst, net als elke andere vorm van betaling. Het biedt informatie over contante betalingsopties voor belastingbetalers zonder bankrekening. Andere informatie is beschikbaar over geschatte betalingen en het belang van een goede administratie, samen met links naar andere relevante pagina’s op IRS.gov.

biedt informatie over contante betalingsopties voor belastingbetalers zonder bankrekening

“De IRS begrijpt dat dit een nieuwe en groeiende branche is en heeft veelgestelde vragen gesteld over het bijhouden van gegevens, contante betalingsopties, grote bedragen in contanten en andere gerelateerde onderwerpen om vrijwillige naleving in de branche te bevorderen”, aldus de IRS.

“Naast deze pagina biedt de IRS ook een schat aan algemene richtlijnen en bronnen voor kleine bedrijven op IRS.gov.”