Belgische Senaat stemt in met evaluatie drugswet door informatieverslag

De honderd-jarige drugswet van België krijgt een evaluatie.

Redactiehttps://cannabisindustrie.nl
Dit artikel is geplaatst door de redactie van cannabisindustrie.nl
- Advertisement -
Dutch Passion

Iets positiefs op het gebied van drugsbeleid uit België? Daar lijkt het wel op, al is het heel minimaal. Vorige week keurde namelijk de Belgische Senaat een voorstel goed om een informatieverslag te maken naar aanleiding van de honderd-jarige drugswet 1921. En dan in het bijzonder vooral op het gebied van cannabis.

De honderd-jarige drugswet van België krijgt een evaluatie door een informatieverslag

De Belgische Senator Julien Uyttendaele plaatste op Twitter na de uitslag (vrij vertaald van zijn tweet hierboven): “Een eeuw na zijn oprichting zal de “drugswet” van 24 februari 1921 eindelijk geëvalueerd worden! Het verzoek om een informatief rapport over drugs en meer in het bijzonder van cannabis die ik al lang steun, werd aangenomen.”

eerste kleine stap richting een modern en effectief drugsbeleid?

Hoogleraar criminologie Tom Decorte vroeg zich dan ook af of dit een ‘eerste kleine stap richting een modern en effectief drugsbeleid?’ is.

Er zijn wel meer Belgische politici die pleiten voor legalisatie, maar of we er veel van mogen verwachten is maar zeer de vraag. Zoals een Belgische gastschrijver vorig jaar al schreef in een column: “België is nu eenmaal het land van het surrealisme en de politieke loodgieterij, het bezigen ervan is tot een kunstvorm verheven.”

Toch verdiend ook de Belgische overheid al cannabis, zei het aan CBD, en wel zo’n 4,8 miljoen euro in 2019. En werd een sluiting van een CBD winkel door de burgemeester van Hasselt teruggedraaid door de Raad van State. Ook hoorden oud-leden van voormalig Cannabis Social Club Trekt uw Plant woensdag 24 februari in het Hof van Beroep de uitspraak schuldig zonder straf. En de Belgische medicinale cannabis onderzoeker Cannovex ontving een half miljoen euro staatssubsidie.

Heel magertjes dus. Maar laten we hopen voor onze zuiderburen dat dit informatieverslag tot iets positiefs gaat leiden. Want straks zitten ze gevangen tussen Nederland en Luxemburg die beiden al cannabis zullen hebben gelegaliseerd.

Cannabis Industrie Awards 2021

Meer artikelen

Blijf cannabisindustrie.nl volgen

237VolgersVind ik leuk
702VolgersVolgen
529VolgersVolgen

Laatste cannabisindustrie nieuws

Cannabisindustrie.nl redactie

200 ARTIKELEN0 REACTIES
34 ARTIKELEN0 REACTIES
17 ARTIKELEN0 REACTIES
10 ARTIKELEN0 REACTIES