De Beursberichten: weer groene cijfers en toevoeging Greenlane

Na weken van dalingen, slaan de koersen deze week groen uit. Daarnaast volgen we sinds deze editie ook Greenlane (NASDAQ:GNLN).

0
cannabis aandelen beursberichten Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Aurora Cannabis (NYSE:ACB), Cronos Group (NASDAQ:CRON), Tilray (NASDAQ:TLRY) Aphria (NASDAQ:APHA)

Het is donderdag dus dat betekent tijd voor De Beursberichten op deze website. Daarin volgen we vijf grote beursgenoteerde cannabis bedrijven waarvan hun aandelen zijn te koop op de NASDAQ of NYSE.

De Beursberichten: week 21

Weer vijf, want na door de fusie van Aphria en Tilray waren dat er ineens vier. Daarom hebben we besloten in De Beursberichten rubriek Greenlane (NASDAQ:GNLN) op te nemen, dat ook actief is in Nederland. Wanneer High Tide een NASDAQ notering heeft, zullen we die ook gaan bijhouden.

Voor de goede orde, de andere vier bedrijven zijn Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Tilray (NASDAQ:TLRY), Aurora Cannabis (NASDAQ:ACB) en Cronos Group (NASDAQ:CRON).

Sinds recent zijn de grafieken hieronder interactieve candle stick varianten. Om de volledige grafiek te zien op mobiel, raden we wel aan om de telefoon een kwartslag te draaien.

Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC)

Vorige week was het aandeel van Canopy Growth nog 22,82 dollar waard na een daling van 0,34 %. Een week later is het aandeel eindelijk weer iets gestegen naar 24,34 dollar: een stijging van 6,66%.

Klik hier om al onze berichtgeving over Canopy Growth te lezen.

Tilray (NASDAQ:TLRY)

Tilray kende vorige week een stijging van 3,37% naar 15,02 dollar. Een week verder is het aandeel nog iets verder gestegen naar 16,67 dollar: een stijging van zo’n 11% op moment van schrijven ten op zichte van vorige week.

Klik hier om al onze berichtgeving over Tilray te lezen.

Aurora Cannabis (NASDAQ:ACB)

Aurora kende vorige week een daling met 6,09% naar 7,24 dollar per aandeel. Vandaag staat het aandeel op 8,49 dollar en is het daarmee 17,26% gestegen ten op zichte van vorige week. Reden daarvoor zijn onder andere de verlenging van het contract van Aurora om aan het Verenigd Koninkrijk te blijven leveren en Aurora is van de NYSE naar de NASDAQ gegaan. In de grafiek hieronder staat nog wel NYSE overigens, maar het is de actuele prijs op de NASDAQ. De grafiek zal zich naar verwachting automatisch updaten.

Klik hier om al onze berichtgeving over Aurora te lezen.

Cronos Group (NASDAQ:CRON)

Vorige week stond het aandeel op 7,42 dollar waard na lichte stijging van 3,63% ten op zichte van de week daar weer voor. Vandaag is het 7,77 dollar waard: weer een lichte stijging van 4,72%.

Klik hier om al onze berichtgeving over Cronos te lezen.

Greenlane (NASDAQ:GNLN)

Greenlane stond vorige week nog op 3,49 dollar per aandeel. Vandaag is het 3,69 dollar waard: een stijging van 5,73%.

Klik hier om al onze berichtgeving over Greenlane te lezen.

Eindelijk groene cijfers

Over het algemeen dus eindelijk goed nieuws, mocht je nog steeds aandelen hebben in bovenstaande bedrijven. Dat mocht ook wel weer eens. Verwacht dus binnenkort daarnaast ook nog de toevoeging van High Tide.