De Beursberichten: Tilray krijgt upgrade, Aurora downgrade

En Canopy Growth daalt verder. Dat en meer in deze nieuwe editie van De Beursberichten.

0
cannabis aandelen beursberichten Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Aurora Cannabis (NYSE:ACB), Cronos Group (NASDAQ:CRON), Tilray (NASDAQ:TLRY) Aphria (NASDAQ:APHA)

Het is donderdag dus dat betekent tijd voor De Beursberichten op deze website. Daarin volgen we vier grote beursgenoteerde cannabis bedrijven waarvan hun aandelen zijn te koop op de NASDAQ of NYSE.

De Beursberichten: week 20

Voor de goede orde, we hebben het in De Beursberichten over Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Tilray (NASDAQ:TLRY), Aurora Cannabis (NYSE:ACB) en Cronos Group (NASDAQ:CRON). In eerdere edities stond daar ook nog Aphria bij, maar Aphria gaat fuseren met Tilray en het gecombineerde bedrijf zal ook Tilray gaan heten.

Sinds recent zijn de grafieken hieronder interactieve candle stick varianten. Om de volledige grafiek te zien op mobiel, raden we wel aan om de telefoon een kwartslag te draaien.

Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC)

Vorige week was het aandeel van Canopy Growth nog 22,90 dollar waard na een daling van 10,02%. Een week later staat het aandeel nog ongeveer even hoog. Het aandeel daalde met 0,34% ten op zichte van vorige week naar gedaald tot 22,82 dollar op moment van schrijven. De daling zet dus door.

Klik hier om al onze berichtgeving over Canopy Growth te lezen.

Tilray (NASDAQ:TLRY)

Tilray kende vorige week een verdere daling van 8,61% naar 14,53 dollar. Een week verder is het aandeel iets gestegen naar 15,02 dollar: een stijging van 3,37% op moment van schrijven ten op zichte van vorige week. En er was goed nieuws, want de Relative Strenght Rating kreeg een upgrade.

Klik hier om al onze berichtgeving over Tilray te lezen.

Aurora Cannabis (NYSE:ACB)

Aurora kende vorige week een daling met 12,19% naar 7,71 dollar per aandeel. Vandaag staat het aandeel op 7,24 dollar: een verdere daling van 6,09%. In tegenstelling tot Tilay, kreeg Aurora juist een downgrade van ATB capital.

Klik hier om al onze berichtgeving over Aurora te lezen.

Cronos Group (NASDAQ:CRON)

Vorige week stond het aandeel op 7,16 dollar waard na een daling van 9,25% ten op zichte van de week daar weer voor. Vandaag is het 7,42 dollar waard: een lichte stijging van 3,63%.

Klik hier om al onze berichtgeving over Cronos te lezen.

Weinig goed nieuws te melden voor aandeelhouders

De koersen van deze bedrijven gaan al langer niet de goede kant op. Natuurlijk is er wel het principe van ‘buy low-sell high’, dus het kan ook juist nu de kans zijn om in te stappen. Maar heb je aandelen in deze bedrijven moet je de laatste weken toch met tegenzin naar je portfolio hebben gekeken.