Consumentenpeiling in VS: vraag naar bezorging cannabis aan huis ontzettend hoog

90,1% van de respondenten gaf aan dat cannabisbezorgdiensten de belangrijkste manier waren waarop ze cannabis kochten tijdens de pandemie, vergeleken met 20,7% pre-COVID, wat neerkomt op een toename van ongeveer 70%.

0
cannabis kieswijzer bibob wietexperiment wietproef

Iets waar we het in Nederland nooit over hebben wanneer we het hebben over het reguleren van cannabis is de bezorging van cannabis bij de cannabis consument thuis. Dat betekent niet dat andere landen die kans wel grijpen. Voor medicinale cannabis is het al wat gebruikelijker, maar ook de reguliere consument kan in meerdere staten in de Verenigde Staten en in Canada zijn of haar wiet gewoon bestellen via internet. Dat is maar goed ook, want de vraag daar naar is torenhoog laat een recente consumentenpeiling zien.

Bezorging cannabis aan huis? In de VS en Canada kan het gewoon

Met een ongekend hoge vraag naar bezorgdiensten en meer consumenten dan ooit die online detailhandelsgoederen kopen, weerspiegelden de 840 respondenten van de peiling de verschuiving in de manier waarop consumenten verpakte consumentengoederen kopen en ontvangen. Sinds het begin van de pandemie migreren cannabisconsumenten consequent naar bezorging als hun favoriete aankoopmethode en zoeken ze naar online winkelervaringen. Peiling-respondenten verklaarden ook dat hun cannabisconsumptie is toegenomen – grotendeels gedreven door redenen die verband houden met het omgaan met gezondheid of geestelijke gezondheidsproblemen. Edibles stootten de toppen van de troon als de belangrijkste consumptiekeuze van consumenten, het hoogtepunt van een trend die werd geregistreerd in de tweede COVID-19-enquête van het bedrijf van september 2020. Bovendien bleef de voorkeur voor vape-pennen afnemen, die op een derde plek kwam bij consumenten na zowel edibles als toppen.

“(…)overweldigende nationale vraag naar bezorgdiensten”

“Sinds het begin van de pandemie brengen Amerikanen meer tijd dan ooit thuis door, wat leidt tot een overweldigende nationale vraag naar bezorgdiensten”, zegt Ganja Goddess CEO Zachary Pitts in het persbericht. “De aanvankelijke piek in de verkoop van cannabisbezorging was opmerkelijk, maar de aanhoudende prevalentie ervan meer dan een jaar later spreekt boekdelen. Een stijging van het cannabisgebruik en een grotere nadruk op het beheer van de gezondheid benadrukken nog eens de impact van deze uitdagende tijden. We hebben het gevolgd en gedeeld een verscheidenheid aan cannabisconsumententrends gedurende deze periode om blijvende verschuivingen in consumentenvoorkeuren en -gedrag aan het licht te brengen. De resultaten helpen onze industrie om beter geïnformeerde zakelijke beslissingen te nemen en beter te voldoen aan de behoeften en wensen van klanten naarmate cannabis de mainstream wordt.”

Cannabisbezorging schiet omhoog; Gemak belangrijkste reden

  • 90,1% van de respondenten gaf aan dat cannabisbezorgdiensten de belangrijkste manier waren waarop ze cannabis kochten tijdens de pandemie, vergeleken met 20,7% pre-COVID, wat neerkomt op een toename van ongeveer 70%.
  • Slechts 6,4% van de consumenten zegt dat winkels nu hun primaire aankoopmethode zijn, vergeleken met 63,3% pre-COVID, wat neerkomt op een daling van ongeveer 57%.
  • Bijna 60% van de ondervraagden gebruikt bezorgdiensten voor het gemak, wat aangeeft dat bezorgdiensten voor cannabis waarschijnlijk de voorkeursmethode zullen blijven om cannabis te verkrijgen in een post-pandemische omgeving.

Gezondheidsredenen zorgen voor een stijging van het verbruik; Alcoholgebruik stagneert

  • 54,8% van de respondenten verhoogde de cannabisconsumptie sinds het begin van de pandemie, waarbij 80,6% dagelijks gebruik opmerkte.
  • 78,1% gebruikte cannabis om de gezondheid/geestelijke gezondheidstoestand tijdens de pandemie te helpen beheersen, met de drie belangrijkste redenen voor consumptie zijn slaap (72,6%), angst (66,8%) en pijn (54,1%). In februari 2021 zag Ganja Goddess een stijging van 635% in de verkoop van cannabisproducten die op de markt werden gebracht om de slaap te ondersteunen.
  • Alcoholconsumptie bleef gelijk in vergelijking met pre-pandemie, waarbij 42,9% aangaf dat hun alcoholgebruik gelijk bleef, 29,2% een stijging vaststelde en 27,9% een daling vaststelde. Meer dan de helft van de respondenten (53,9%) gebruikt cannabis als vervanging voor alcohol.

Edibles stoten toppen van de bovenste plek; Vapen blijft verschillend

  • 58% van de respondenten beschouwen edibles nu als hun primaire methode van cannabisconsumptie, vergeleken met 52,9% voor toppen.
  • Sinds de laatste peiling van Ganja Goddess is de keuze aan edibles met ongeveer 7% toegenomen, terwijl de keuze aan toppen met ongeveer 3% is afgenomen.
  • Vape-pennen als primaire methode van respondenten zijn met 6,4% gedaald sinds het begin van de pandemie (tot 35,9%), een voortzetting van een trend die werd opgemerkt in eerdere peilingen van Ganja Goddess.