Bezwaarschriftencommissie buigt zich over toekomst coffeeshops Almelo

De bezwaarschriftencommissie van de gemeente Almelo gaat zich buigen over het intrekken van de vergunningen van de coffeeshops na een wijziging in de APV.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

De toekomst van de de twee coffeeshops in Almelo, Jemig de Pemig en De Tuin, hangt aan een zijden draadje. Eerder dit jaar werd bekend dat de gemeente de vergunningen van de twee coffeeshops zou laten komen te vervallen vanaf 11 juni 2022. Gisteren werd bekend dat de bezwaarschriftencommissie van de gemeente zich nu over de zaak gaat buigen, bericht Tubantia.

Gemeente Almelo trekt vergunningen coffeeshops in na wijziging aan APV

Reden voor het intrekken van de vergunningen is volgens een aangetekende brief van het gemeentebestuur een recente wijziging in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Daar zou in staan dat vergunningen voor coffeeshops maximaal vijf jaar geldig zijn. De huidige vergunningen komen daarbij te vervallen. Uit ‘oogpunt van veiligheid’.

‘De coffeeshopbranche is gevoelig voor criminaliteit en ondermijning. Daarom moet criminalisering van de coffeeshopbranche worden voorkomen. Dit kan door middel van regulering van de vergunning’, liet het gemeentebestuur weten in de brief.

Bezwaarschriftencommissie van de gemeente gaat bezwaren van de twee coffeeshops behandelen

Uiteraard hebben de coffeeshops bezwaar aangetekend, waardoor de bezwaarschriftencommissie zich woensdag 15 juni gaat uitspreken over de zaak. Vier dagen nadat de vergunningen eigenlijk zouden komen te vervallen onder de huidige, nieuwe APV.

“Voorlopig is er een status quo totdat de bezwaarschriftencommissie zich hier over buigt(…)”

Daarover liet de Jos Wolterink, voorzitter van de stichting achter coffeeshop Jemig de Pemig, weten aan Tubantia:

“Voorlopig is er een status quo totdat de bezwaarschriftencommissie zich hier over buigt. De zaak moet nog worden behandeld, zo lang dat loopt kunnen we doorgaan.”

Ook kondigde hij aan verder te procederen als zijn bezwaar wordt verworpen:

“Dan moeten we naar de rechter.”