Bioharvest Sciences onthult nieuwe baanbrekende cannabis trichomen structuur

Amalgamated Trichomes Coral Structure (ATCS) zou een revolutie teweeg kunnen brengen in de productie van cannabis zegt Bioharvest Sciences.

0
Bioharvest Sciences onthult nieuwe baanbrekende cannabis trichomen structuur Amalgamated Trichomes Coral Structure (ATCS)
Amalgamated Trichomes Coral Structure (ATCS) via Bioharvest Sciences Inc. / PR Newswire

BioHarvest Sciences Inc. maakte vorige week bekend in een persbericht dat het een nieuwe, baanbrekende “Amalgamated Trichomes Coral Structure” (ATCS) onthuld die volgens hun een revolutie teweeg zal brengen in de productie van cannabis. BioHarvest heeft met succes meerdere trichomen gekweekt in koraalvormige clusters waar ze in een natuurlijke structuur aan elkaar zijn bevestigd. Deze structuur beschermt de trichomen tegen de afschuifkrachten en garandeert de broodnodige mechanische stabiliteit tijdens het groeiproces.

Bioharvest Sciences onthult Amalgamated Trichomes Coral Structure (ATCS)

Bioharvest Sciences onthult nieuwe baanbrekende cannabis trichomen structuur Amalgamated Trichomes Coral Structure (ATCS)
Ingezoomed. Via Bioharvest Sciences Inc.

De trichomen (de natuurlijke cannabinoïden microfabrieken van de cannabisplant, zie foto hieronder) groeien op het oppervlak van de cannabisbloem of -blad en hebben de vorm van een kleine paddestoel met klierkoppen. Ze zijn individueel en mechanisch aan het oppervlak bevestigd via een fragiele stengel. BioHarvest is het eerste bedrijf ter wereld dat met succes en op natuurlijke wijze trichomen samen laat groeien, waardoor een koraalvormige structuur wordt gevormd (zie foto’s hierboven) die hen beschermt tegen de schuifkrachten die worden uitgeoefend door de vloeistofbeweging in de bioreactoren. Deze structuur garandeert de broodnodige mechanische stabiliteit tijdens het groeiproces in de bioreactor. Ze noemen deze uniek gevormde structuur “Amalgamated Trichomes Coral Structure” (ATCS), en het stelt het bedrijf in staat om de cannabisproductie snel op te schalen voorafgaand aan grootschalige commercialisering in H1 2022.

Bioharvest Sciences onthult nieuwe baanbrekende cannabis trichomen structuur
Reguliere trichomen op een cannabisplant. Bioharvest Sciences Inc.

“(…)belangrijke rol in het vermogen om op grote schaal trichomencellen te kweken in bioreactoren(…)”

Dr. Yochi Hagay, CTO van BioHarvest, zei erover in het persbericht: “ATCS speelt een belangrijke rol in het vermogen om op grote schaal trichomencellen te kweken in bioreactoren. In het afgelopen decennium heeft het R&D-team van wereldklasse van BioHarvest ongeëvenaarde expertise in plantencelbiologie getoond. Deze prestatie is bijzonder opmerkelijk gezien de complexiteit van cannabis, en ik twijfel er niet aan dat dit team het in de toekomst op elke plant kan toepassen.”

Ilan Sobel, CEO van BioHarvest, zei in het persbericht: “ATCS brengt ons een stap dichter bij de voltooiing van het Cannabis-ontwikkelingsprogramma. De gepatenteerde BioFarming-technologie, samen met dergelijke interne expertise, creëert enorme biotech-marktkansen voor BioHarvest. Ik kijk ernaar uit om de wereld in H1/2022 de op cannabis gebaseerde producten van het bedrijf te laten zien en om nieuwe veroverde grenzen te onthullen door onze BioFarming-technologie.”

“(…)fascinerend vanuit wetenschappelijk oogpunt en zeer bemoedigend vanuit een zakelijk perspectief voor cannabis en daarbuiten”

Eitan Popper, voorzitter van de raad van advies van BioHarvest, en mede-oprichter en voormalig president van MedReleaf, verklaarde in het persbericht: “Een van de belangrijkste vragen die ik opriep toen ik het management van BioHarvest voor het eerst ontmoette, was of de technologie van het bedrijf het mogelijk zou maken om cannabistrichomen stabiel te laten groeien in vloeibare media. Zelfs intuïtief is dit verre van triviaal, aangezien cannabis-trichoomcellen die in vloeibare media worden gekweekt, de statische mechanische ondersteuning missen die ze hebben wanneer ze groeien op of bevestigd aan het vaste cannabisbloem- of bladweefsel. De uitdaging is tweeledig, niet alleen vloeibare media versus vast plantenweefsel, maar ook dynamische stromingsomstandigheden versus statische omstandigheden. Simpel gezegd, hoe prolifereert u stabiel en garandeert u de fysieke integriteit van kwetsbare plantenorganen die worden gekweekt in een vloeistof die circuleert of stroomt in een bioreactor. BioHarvest heeft dit opgelost met gepatenteerde IP die specifiek is voor cannabis. Het is fascinerend vanuit wetenschappelijk oogpunt en zeer bemoedigend vanuit een zakelijk perspectief voor cannabis en daarbuiten.”

In juli eerder dit jaar maakte het bedrijf bekend dat ze het eerste cannabiscelreservoir hebben gecreërd dat gedurende 2 jaar continu bloeiende cannabinoïdecellen produceert.