Highlands Investments lanceert cannabisteelt op contract in Afrika: Canna-Tract

Highlands Investments was voorheen Canopy Growth Africa.

0
zuid afrika cannabis wet coffeeshop africa tilburg

Highlands Investments maakte vorige week in een persbericht de lancering van Afrika’s eerste aanbod voor cannabisteelt op contract via Canna-Tract.

Cannabisteelt op contract via Canna-Tract

“Canna-Tract is Afrika’s eerste aanbod voor cannabisteelt op contract. Canna-Tract biedt klanten die commerciële volumes van medicinale cannabis willen kweken de mogelijkheid om dit te doen zonder een licentie te hoeven verkrijgen of het aanzienlijke kapitaal te hoeven investeren dat nodig is om een ​​product van medische kwaliteit te garanderen. Wij zijn van mening dat ons kosten-per-hectare-model zal resulteren in een van de laagste teeltkosten per gram van vandaag ”, zegt Mark Corbett in het persbericht, Managing Director van Highlands Investments.

“Canna-Tract biedt klanten die commerciële volumes van medicinale cannabis willen kweken de mogelijkheid om dit te doen zonder een licentie te hoeven verkrijgen(…)”

Met zijn uitzonderlijke groeiklimaat en lage productiekosten is Lesotho een ideale plek om commerciële volumes cannabis te telen, schrijven ze in het persbericht. In 2017 kreeg Highlands Investments (voorheen Canopy Growth Africa) een van de eerste en grootste licenties van de regering van Lesotho om medicinale cannabisproducten, waaronder bloemen, olie, distillaat en isolaat, te telen, produceren, leveren, importeren en exporteren.

Highlands heeft twee locaties in Lesotho; de hoofdsite is in Kolojane. Meer dan $ 35 miljoen werd geïnvesteerd door Canopy Growth (NASDAQ:CGC), ‘s werelds grootste cannabisbedrijf naar marktkapitalisatie, om de sites te ontwikkelen, die nu volledig in handen zijn van Highlands. Elke locatie omvat ultramoderne teelt-, verwerkings- en verpakkingsfaciliteiten die voldoen aan internationale en lokale voorschriften. Na drie succesvolle oogsten gaat Highlands nu aan het vierde groeiseizoen, de oogst vindt plaats in maart / april.

Wat is Canna-Tract?

Met Canna-Tract kunnen bedrijven cannabis telen volgens hun specifieke eisen onder de hoede van het zeer gespecialiseerde team van agronomen, wetenschappers, apothekers en ingenieurs van Highland, die de volledige verantwoordelijkheid nemen voor het kweken, oogsten en verwerken van de cannabisbloem. Klanten kunnen genetica selecteren of aanleveren en de uiteindelijke productvorm (bloem of extract) kiezen. De minimale teeltverplichting is 0,5 hectare. Er zijn verschillende betalingsplannen beschikbaar. Planten zijn voorzien van een RFID-tag en worden gekweekt volgens de GAP-vereisten. Klanten ontvangen maandelijkse groeirapporten en hebben 24 uur per dag toegang tot CCTV-feed. Na het oogsten en verwerken wordt het product opgeslagen in het magazijn van Highlands totdat het klaar is voor verzending naar de eindbestemming.

De redactie raad overigens verder eerst deze reportage over cannabis in Lesotho door Cannabis News Network te kijken, mocht u meer willen leren over de regio.