Cannabis Global: kosten en beschikbaarheid THC oplossen met nanotechnologie

Het Amerikaanse bedrijf Cannabis Global gaat proberen de kosten en beschikbaarheid van THC op te lossen met nanotechnologie.

0
cannabis nanotechnologie CBG productie fermentatie playboy cannovex cannabinoïden België fyta company Cannabis Global kanker
- Advertentie -
Cannabis Industrie Awards 2022

Cannabis Global een wetenschappelijk bedrijf op het gebied van cannabinoïden en hennepextracten dat unieke infusietechnologieën en -producten ontwikkelt, kondigde afgelopen donderdag de toevoeging aan van Tetrahydrocannabinol (THC) aan haar project Varin-onderzoeksprogramma, in samenwerking met Natural Plant Extract of California. Natural Plant Extract of California is een erkende en gereguleerde fabrikant van cannabisproducten. Het doel van het bedrijf is om de kostenvoordelen aan te tonen van het gebruik van zijn eigen en voorlopig patent aangevraagd nanodeeltjes- en nanovezeltechnologieën om het kostenmodel met betrekking tot de toevoeging van THC aan consumentenproducten aanzienlijk te veranderen.

Lees ook: Hempflax zegt investering toe in cannabis nanotechnologie onderzoek

Reactie Arman Tabatabaei, CEO van Cannabis Global

“Ons doel met THC en Project Varin is simpel: de cannabisindustrie een betere vorm van THC leveren die aanzienlijk effectiever, minder duur en vrij van de potentieel gevaarlijke chemicaliën die in de momenteel beschikbare formuleringen worden gebruikt, is. In de afgelopen maanden heeft ons onderzoeksprogramma aanzienlijke vooruitgang geboekt in de richting van deze doelen met sterke successen in CBD, Tetrahydrocannabivarin (THC-V) en Cannabinol (CBN). Door wat we tot nu toe hebben geleerd toe te passen op THC, hopen we een geheel nieuwe klasse THC-producten te formuleren voor de cannabisindustrie die zal worden opgenomen in onze voorlopige patentaanvragen voor nanotechnologie en toekomstige patentaanvragen,” aldus de CEO van het bedrijf in het persbericht, Arman Tabatabaei.

“Door wat we tot nu toe hebben geleerd toe te passen op THC, hopen we een geheel nieuwe klasse THC-producten te formuleren(…)”

Vorig jaar diende Cannabis Global zes voorlopige patentaanvragen in, waarvan er één de methoden en het eindproduct schetste van technologieën om nieuwe vormen van polymere cannabinoïde nanodeeltjes te creëren. Sinds de indiening van nanodeeltjes heeft het bedrijf zijn onderzoek uitgebreid met een aantal van de minder bekende cannabinoïden, zoals tetrahydrocannabivarine (THC-V) en cannabinol (CBN). Het bedrijf is van plan om tetrahydrocannabinol (THC) aan het programma toe te voegen met als doel nieuwe deeltjes en vezels te creëren waarmee productformulatoren en fabrikanten een fractie van het actieve ingrediënt kunnen gebruiken, terwijl de consument een superieure effectiviteit krijgt.

Nanotechnologie in samenwerking met Natural Plant Extract of California

De toevoeging van THC door het bedrijf aan Project Varin zal worden uitgevoerd in samenwerking met Natural Plant Extract of California, dat een gelicentieerde cannabisproductie- en distributiebedrijf exploiteert vanuit Lynwood, Californië. Het bedrijf bezit een Type 7 California Manufacturing License en een California Distribution-licentie. Cannabis Global kondigde onlangs een overeenkomst aan om (18,8%) van het uitstaande kapitaal van Natural Plant Extract te kopen.

“Onze formuleringen zijn vrij van oppervlakteactieve stoffen, emulgatoren en soortgelijke chemicaliën”

De heer Tabatabaei voegde eraan toe: “Wat we in slechts één jaar hebben bereikt met betrekking tot de productie van cannabinoïden die nanovezels en deeltjes bevatten, is uniek. Terwijl de huidige stand van de techniek voor cannabinoïde-nanotechnologie afhankelijk is van een verscheidenheid aan chemicaliën om deeltjes en vezels ongeveer 13% van de actieve ingrediënten, hebben we methoden uitgevonden om geladen deeltjes met meer dan 50% te creëren in zowel ultrasnel werkende als aanhoudende afgifte formaten. Momenteel beschikbare technologieën voegen onaanvaardbare smaken en geuren toe door het gebruik van chemicaliën. Onze formuleringen zijn vrij van oppervlakteactieve stoffen, emulgatoren en soortgelijke chemicaliën. De toevoeging van THC aan ons programma voegt aanzienlijke waarde toe aan onze intellectuele eigendomsportefeuille en zal een sterke aanvulling zijn op onze aanstaande patentaanvragen.”

Het gebruik van nanotechnologieën in de cannabisindustrie is niet nieuw, met veel cannabis winkels en bezorgdiensten die producten aanbieden. Consumenten geven vaak de voorkeur aan de nano-verbeterde versie van producten vanwege het verhoogde psychoactieve effect; dergelijke producten zijn echter duur voor de fabrikant en zitten vol met aanzienlijke hoeveelheden chemische oppervlakteactieve stoffen, emulgatoren en andere additieven, die mogelijk niet gezond zijn en gewoonlijk zeer onaangename smaken aan voedingsmiddelen en dranken toevoegen. De technologieën van het bedrijf zijn ontworpen om cannabinoïden te produceren die enorm verschillende eigenschappen hebben en vrij zijn van oppervlakteactieve stoffen, emulgatoren en vergelijkbare chemicaliën.