Cannabis Industrie Nieuwsbrief #11

De elfde cannabisindustrie.nl nieuwsbrief met alle artikelen die je niet mag hebben gemist in de afgelopen twee weken.

0
nieuwsbrief
- Advertentie -
Cannabis Industrie Awards 2022

De nieuwsbrief om de twee weken op dinsdag in je email inbox ontvangen? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Cannabis Industrie Nieuwsbrief #11

Meest gelezen

De VVD maakte zijn standpunt over softdrugs (cannabis dus) bekend. Daarnaast werd ook de eerste column van Simone van Breda (vertegenwoordiger van THE BULLDOG en voorzitter van de Bond van Cannabis Detaillisten) over vrouwen in de cannabisindustrie veel gelezen.

Ook beantwoordde Grapperhaus de kamervragen van Vera Bergkamp (D66) over het blowverbod en verbod op cannabis na 20.00. Daaruit kunnen we concluderen dat er geen verandering komt.

Analyses

We maakten een analyse van de invloed van de cannabis legalisatie overwinningen tijdens de Amerikaanse verkiezingen, evenals een analyse van Joe Biden en Kamala Harris.

Verder stelden we de speekseltest nog eens aan de kaak. En vond het Trimbos dat het gemiddelde THC percentage van coffeeshop wiet met 13% is gedaald.

Columns

Naast de column van Simone van Breda, waren er twee column van mijzelf. Een over dat de cannabisindustrie in Nederland zich nog meer moet verenigen en een column als reactie op het nieuws van Trimbos over de THC percentages in coffeeshopwiet.

Podcasts

Twee podcasts zijn verschenen. Podcast 16 met Philippe Rotthier ging over Wet Damocles, hij is namelijk recentelijk voor 3 weken uit zijn (koop)huis gezet als medicinale cannabis kweker. En voor de 17e podcast sprak ik uitgebreid met Guy Boels. Guy is eigenaar van Sirius Smartshops On- en Offline en Sirius Smart Products Groothandel / Distributie, medeoprichter en adviseur van de VLOS en medeoprichter en bestuurslid van het Cannabinoïden Adviesbureau Nederland (CAN).

Verkiezingen

Voor onze eigen verkiezingen, de Coffeeshop van het Jaar 2020 en de Ondernemer van het Jaar 2020, zijn inmiddels samen bijna 250 stemmen uitgebracht. In december maken we de winnaars bekend.

Veel lees en luister plezier!