Cannabis Industrie Nieuwsbrief #22

Lees hier de tweeëntwintigste Cannabis Industrie Nieuwsbrief online met alle artikelen die je niet mag hebben gemist in de afgelopen twee weken.

0
nieuwsbrief

De nieuwsbrief om de twee weken op dinsdag in je email inbox ontvangen? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Cannabis Industrie Nieuwsbrief #22

Grootste nieuws: Vera Bergkamp kamervoorzitter Tweede Kamer, gedroomde opvolger Sidney Smeets treedt terug

Toen Vera Bergkamp onverwachts tot Tweede Kamervoorzitter werd verkozen, leek Sidney Smeets de logische opvolger. Dat kondigde hij ook aanvankelijk aan, maar hij besloot na alle commotie van vorige week toch terug te treden.

Ook op het wietproef front is er nieuws: Een ingelote aanvraag afgevallen, Stichting JOINus nu in Bibob traject wietexperiment. Het streven is daarnaast om deze maand nog de eerste telers aan te wijzen voor het wietexperiment laten de ministeries van VWS en JenV weten in dezelfde brief.

Verder in het nieuws:

Analyses

De coronamaatregelen zorgen indirect voor meer verkeersovertredingen van cannabis in het verkeer als er een speekseltest wordt afgenomen bij een bestuurder, schrijft Jef Martens in een nieuwe analyse. En maakte hij een analyse van de impact van Wietwet indiener Vera Bergkamp haar nieuwe rol.

Columns

Zojuist verscheen een nieuwe column van Gweedo over 420 (20 april) en wat het voor hem betekent. Verder verschenen er twee growshop columns. Growshop Plantarium schreef over een vruchtbare zomer. Terwijl Organic Earth de verschillen op een rijtje zette van biologisch, organisch, ecologisch en biodynamisch. En ook Jan van Piekeren schreef een nieuwe column, ‘Uit de kast‘: “Onze LHBTI gemeenschap is allang uit de kast en wij blowers zitten er nog steeds in.”

Podcasts

Er is de afgelopen twee weken geen nieuwe Cannabis Industrie Podcast verschenen. Maar inmiddels zijn er al 28 verschenen, dus genoeg om te kiezen uit het archief.

Veel lees en luister plezier!

De nieuwsbrief om de twee weken op dinsdag in je email inbox ontvangen? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.