Cannabis Industrie Nieuwsbrief #25

Lees hier de vijfentwintigste Cannabis Industrie Nieuwsbrief online met alle artikelen die je niet mag hebben gemist in de afgelopen twee weken.

0
nieuwsbrief

De nieuwsbrief om de twee weken op dinsdag in je email inbox ontvangen? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Cannabis Industrie Nieuwsbrief #25

Grootste nieuws: horecagedeelte coffeeshops open, afhalen naar 22.00

Coronamaatregelen versoepelingen op 5 juni betekenen voor de coffeeshops afhalen naar 22.00 en het horecagedeelte mag weer open.

Verder in het nieuws:

Analyses

Details Erasmus MC onderzoek cannabisolie behandeling hersentumoren bekendgemaakt. Zo gaat het puur om de werking van isolaten van THC en CBD en niet van breedspectrum of volspectrum cannabisolie schrijft Jef Martens in een analyse.

Er verschenen verder drie andere analyses, waarvan twee over de Verenigde Staten en een over Canada. Zo koopt tegenwoordig een ruime meerderheid (70%) van de Canadese consumenten cannabis via legale wegen. Terwijl in de Verenigde Staten sinds 2014 voor rond de 8 miljard dollar is opgehaald aan belastinginkomsten van legale wiet. Nieuw onderzoek geeft daarnaast een kijkje in de impact van cannabis regulering op andere drugs.

Columns

Er zijn twee nieuwe columns verschenen. Zojuist van mijn hand een pleidooi om ook hasjolie (concentraten) te reguleren om de volksgezondheid te bevorderen en vorige week een column van Rens Hoppenbrouwers over de High Tea Potcast.

Podcasts

Nieuwe podcast verschenen met Daan van de nieuwe Belgische CannabisKenners podcast. In de CannabisKenners podcast wordt iedere twee weken, samen met een centrale gast, een andere kant van de cannabisplant en het Belgische beleid rond dit thema belicht.

Veel lees en luister plezier!