863 cannabis kwekerijen opgerold in Brabant en Zeeland in 2019: 2,36 per dag

Dit moet ophouden. En nee, de wietproef lost niet alles op.

0

Gisteren plaatsten we een video van coffeeshopbond PCN waarin ze oproepen tot samenwerken. Dat is nodig, want we kunnen niet voor eeuwig onderdelen van de politie zoals de Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland zich bezig laten houden met achter plantjes te laten gaan. Gemiddeld werden er 2,36 kwekerijen opgerold per dag in Brabant en Zeeland in 2019.

863 cannabis kwekerijen opgerold in Brabant en Zeeland n 2019

Want begrijp ons niet verkeerd: ze doen ook goede dingen. Maar wat zou hun tijd beter besteed kunnen worden als ze niet achter plantjes moeten iedere dag. In de video hierboven hebben ze het over 863 cannabis kwekerijen die afgelopen jaar (2019) zijn ontmandeld. En toch zijn we er met z’n alleen geen joint minder door gaan roken.

863 kwekerijen opgerold op een jaar zijn gemiddeld 2,36 kwekerijen per dag

Daarom plaatsen we ook deze video, om zoals de titel al zegt een kijkje te nemen in de keuken van de mensen die onder andere de taak hebben om achter plantjes te gaan.

Voor de goede orde: 863 kwekerijen opgerold op een jaar zijn gemiddeld 2,36 kwekerijen per dag.

Dit moet ophouden.

Lost de wietproef alle problemen op?

Nee, de wietproef lost niet alles op.

Voor een klein gedeelte kan de wietproef dit oplossen, maar voor het overgrote deel van Nederland zal het oprollen van kwekerijen gewoon doorgaan. Immers, het wietexperiment vindt plaats in maar 10 gemeenten. De verwachting is ook dat er tijdens de wietproef nog harder zal opgetreden worden tegen het kweken van cannabis buiten het experiment, bijvoorbeeld op kleine schaal bij mensen thuis.