Cannabis is nu ook legaal in de staat Virginia

Virginia is de 16e staat geworden van de Verenigde Staten die een wet voor de legalisering van cannabis heeft goedgekeurd, hoewel de verkoop pas in 2024 zou beginnen.

0
Virginia cannabis legalisatie legaliseren legalisering

De politici in Virginia keurden afgelopen zaterdag de legalisatie van cannabis voor volwassenen goed in een historische stemming die het de eerste staat in het ‘Old South’ markeerde die volledige legalisatie omarmde.

Huis van Afgevaardigden en Senaat keuren cannabis legalisatiewet goed in Virginia

Het Huis van Afgevaardigden keurde de maatregel goed met 48-43 stemmen, en de Senaat keurde het goed met 20-19 stemmen. Geen enkele Republikein heeft in beide kamers voor het wetsvoorstel gestemd.

“Hoewel het gebreken heeft en het niet de perfecte wet is (…) denk ik dat dit ons een stap in de goede richting zet”

“Dit is voor mij een gerechtelijk wetsvoorstel”, liet Del. Charniele Herring weten volgens Politico, een sponsor van het wetsvoorstel voor legalisatie en de leider van de Democratische meerderheid. “Hoewel het gebreken heeft en het niet de perfecte wet is (…) denk ik dat dit ons een stap in de goede richting zet.”

De stemming kwam tot stand nadat een conferentiecommissie zaterdag een deal had gesloten om verschillende versies van het wetsvoorstel dat eerder deze maand in beide kamers was aangenomen, een wet van te maken.

Het maakt Virginia de 16e Amerikaanse staat die een legalisatiewet voor cannabis voor volwassenen goedkeurt, hoewel de verkoop pas in 2024 zou beginnen. Slechts twee andere staten – Illinois en Vermont – hebben wetgeving aangenomen om recreatieve cannabis te legaliseren, te belasten en te reguleren via de wetgeven.

Start verkoop in januari 2024

De stap zet druk op naburige staten zoals Maryland, waar een wetsvoorstel voor legalisering van volwassenen deze maand voor het eerst werd gehoord. New Jersey heeft onlangs ook legalisatie ingevoerd, nadat de kiezers in november met een overweldigende meerderheid het referendum hadden gesteund.

De volgende stap volgens de democratische regering Ralph Northam is raciale rechtvaardigheid.

Volgens de compromiswetgeving zou het bezit van cannabis pas legaal worden in januari 2024, wanneer de gereguleerde verkoop gepland staat. De staat zou in juli beginnen met het opzetten van een regelgevende instantie voor cannabis.