Cannabis legalisatie in VS zal prioriteit geven aan kleine bedrijven

In plaats van aan Big Alcohol en Tobacco, zal de wetgeving prioriteit geven aan kleine bedrijven, met name die eigendom zijn van mensen uit gemeenschappen die het meest worden getroffen door een verbod, en zich richten op "gerechtigheid, gerechtigheid, gerechtigheid - evenals vrijheid."

0

Een wetsvoorstel om cannabis op federaal niveau (landelijk) te legaliseren in de Verenigde Staten dat momenteel wordt opgesteld door top senatoren naar aanleiding van de MORE Act, zal specifiek proberen het vermogen van grote alcohol- en tabaksbedrijven om de cannabisindustrie over te nemen bestrijden, zei senaatsleider Chuck Schumer (D-NY) afgelopen donderdag op een persconferentie hierboven volledig te zien.

Update, 14 juli: Democratische Senatoren onthullen Cannabis Administration and Opportunity Act

Leider van de meerderheid van de Senaat Chuck Schumer: cannabis legalisatie wetgeving zal prioriteit geven aan kleine bedrijven

In plaats daarvan zal het prioriteit geven aan kleine bedrijven, met name die eigendom zijn van mensen uit gemeenschappen die het meest worden getroffen door een verbod, en zich richten op “gerechtigheid, gerechtigheid, gerechtigheid – evenals vrijheid.”

Schumer werd vergezeld door de voorzitter van de Senaatscommissie Financiën Ron Wyden (D-OR) en senator Cory Booker (D-NJ) voor een korte bespreking van hun werk om een uitgebreide hervormingswet te ontwikkelen. Het trio sprak over de nadelen van criminalisering van cannabis, de legalisatiebeweging op staatsniveau en het economische potentieel van het reguleren van cannabisproducten.

“We willen niet dat de grote tabaksfabrikanten en de grote drankbedrijven binnenstormen en het overnemen”

“We willen niet dat de grote tabaksfabrikanten en de grote drankbedrijven binnenstormen en het overnemen,” zei de leider van de meerderheid in de persconferentie. “De wetgeving die we hebben, zal ervoor zorgen dat kleinere bedrijven, bedrijven in kleurgemeenschappen, het voordeel krijgen omdat minderheden de prijs al decennia lang hebben betaald. Ze zouden in ieder geval iets terug moeten krijgen.”

Hoewel de wetgeving nog moet worden ingevoerd, zei Schumer dat deze “binnenkort” zal worden ingediend, en “het is spannend en het is absoluut noodzakelijk en we zullen het voor elkaar krijgen.”

Hij drong er ook bij de kiezers op aan contact op te nemen met hun vertegenwoordigers in Congress om hen te vertellen dat “dit al lang geleden had moeten worden” en “het is een kwestie van gerechtigheid, gerechtigheid, gerechtigheid – evenals vrijheid.”

Ook Senator Cory Booker benadrukt dat de wetgeving over meer gaat dan alleen het legaliseren van cannabis

Dat was een centraal punt tijdens het gesprek, waarbij Booker benadrukte dat legalisatie ‘over herstelrecht gaat’. Hij citeerde gegevens waaruit bleek dat er in 2019 meer arrestaties waren voor cannabisdelicten, voornamelijk bezit alleen, dan voor alle geweldsmisdrijven.

“Dit is geen War on Drugs, het is een oorlog tegen mensen – en tegen bepaalde mensen”

“Dit is geen War on Drugs, het is een oorlog tegen mensen – en tegen bepaalde mensen”, zei de senator in de persconferentie. “Veteranen worden onevenredig gearresteerd voor het bezit van cannabis; mensen met een laag inkomen onevenredig gearresteerd; mensen met psychische problemen worden onevenredig vaak gearresteerd; en natuurlijk, zoals je zei Chuck, zwarte en bruine gemeenschappen.”

“(…)Het gaat niet alleen om het creëren van een omgeving waarin staten legaliseren, het gaat om herstelrecht(…)”

“Daarom is wat Chuck Schumer zei zo urgent. Het gaat niet alleen om het creëren van een omgeving waarin staten legaliseren, het gaat om herstelrecht, en dat zijn een aantal dingen,” zei Booker. “Ten eerste: ervoor zorgen dat we strafbladen leeg maken. Praat niet over vrij gebruiken van cannabis door volwassenen zonder te praten over het leeg maken van strafbladen. Nummer twee, het belastinggeld – dit wordt een miljardenindustrie. Die belastinginkomsten moeten opnieuw worden geïnvesteerd in die in die gemeenschappen.”

“Het is tijd”

“We willen met dit wetsvoorstel vooruit”, zei Schumer, die beweerde dat hij de eerste caucusleider van de Senaat is die hervormingen omarmt, deels omdat Booker hem hielp informeren over de kwestie. “Het is tijd.”

Lessen uit de Verenigde Staten

En dat zijn lessen waar we ook van moeten leren in Nederland. Deze wetgeving lijkt veel verder te zullen gaan dan Canada, waar een aantal grote bedrijven het inmiddels voor het zeggen hebben en het de kwaliteit van cannabis niet ten goede is gekomen. Recentelijk nog investeerde British American Tobacco 147 miljoen dollar in een Canadese cannabis producent om een voorbeeld te geven van de inmenging van Big Tobacco in de cannabisindustrie.