Cannabisindustrie voegt 100.000 banen toe in VS in 2022 volgens rapport

Volgens een nieuw rapport zal de cannabisindustrie in de Verenigde Staten in 2022 maar liefst meer dan 100.000 banen toevoegen.

0
cannabisindustrie VS verenigde staten 100.000 banen in 2022 toevoegen
VIa CannabizTeam Worldwide
- Advertentie -

Volgens een nieuw rapport van CannabizTeam Worldwide zal de cannabisindustrie in de Verenigde Staten in 2022 maar liefst 100.000 banen toevoegen. Dat maakte ze vorige week bekend in een persbericht.

Meer dan 100.000 nieuwe banen in de Amerikaanse cannabisindustrie in 2022

De rapportage is onderdeel van de vierde editie van CannabizTeam’s nationale salarisgids, een uitgebreid rapport dat werkgevers en toekomstige cannabiswerknemers inzicht geeft, hen helpt de dynamische cannabisindustrie te begrijpen en goed geïnformeerde zakelijke beslissingen te nemen.

Het gedetailleerde rapport behandelt aanwervingstrends in de legale Amerikaanse cannabisindustrie, de top 10 staten voor cannabisbanen en nationale salarisschalen voor meer dan 60 van de meest voorkomende cannabisfuncties in de VS.

“(…)We verwachten momenteel dat de Amerikaanse industrie meer dan 100.000 nieuwe cannabisbanen zal toevoegen dit jaar”

“De cannabisindustrie bleef bloeien en toonde haar kracht ondanks enkele groeipijnen in 2021”, zegt Liesl Bernard in het persbericht, CEO van CannabizTeam. “We verwachten dat de industrie in 2022 zal blijven groeien met groeiende MSO’s, toename van het beschikbare kapitaal, meer gevestigde merken en een hoge populatie van nieuwe legale cannabisstaten voor volwassen gebruik, waaronder Pennsylvania en New Jersey. We verwachten momenteel dat de Amerikaanse industrie meer dan 100.000 nieuwe cannabisbanen zal toevoegen dit jaar.”

Eerder berichtten we al begin vorig jaar dat de cannabisindustrie in 2020 meer dan 77.000 banen had gecreëerd, een stijging van 32 procent die de sector de snelste banenmotor maakt in de Verenigde Staten.

Enkele hoogtepunten uit de sector uit het 2022 rapport:

  • Bedrijven in de medische sector en de markten voor volwassen gebruik wenden zich steeds meer tot tijdelijke of “on-demand” werknemers om te voorzien in behoeften op korte en middellange termijn in de teelt, winning, productie, distributie en detailhandel.
  • Met de stijgende vraag van consumenten naar edibles, cannabisdranken en topicals, hebben bedrijven de aanwerving van extractie-, productie- en testtalent aanzienlijk verhoogd.
  • De kosten voor het werven en behouden van kwaliteitsteamleden blijven stijgen, aangewakkerd door concurrentie om beschikbaar talent en landelijke salarisinflatie. De salarissen van de cannabisindustrie stegen in 2021 gemiddeld met 4% en de beloning voor senior executives steeg met maar liefst 10%.

De Salary Guide 2022 is gebaseerd op de eigen salarisgegevens van CannabizTeam, salarisonderzoeken en onafhankelijk onderzoek van betrouwbare bronnen die zijn verzameld tot het einde van het vierde kwartaal van 2021.

Om het volledige rapport te lezen ga je naar CannabizTeam.com/cannabis-salary-guide