Cannovum AG eerste Duitse cannabis bedrijf met beursnotering in Duitsland

Cannovum AG is het eerste Duitse medicinale cannabis bedrijf met een directe notering op de beurs van Düsseldorf.

0
Duitsland legalisering cannabis monopoly medicinale cannabis cansativa aphria Baden-Württemberg Groenen CDU

Het is ons aanvankelijk ontgaan, maar vorige maand maakte Cannovum AG bekend in een persbericht dat ze een historische mijlpaal hebben bereikt. Het bedrijf is namelijk het eerste, cannabis gerelateerde, Duitse cannabis bedrijf wat op een beurs in Duitsland staat genoteerd.

Eerste cannabis gerelateerde cannabis bedrijf uit Duitsland op een Duitse beurs

Cannovum AG is in 2019 opgericht door CEO Pia Marten (30) en mede-oprichter Marius Koose (37). “Wij zijn het eerste Duitse cannabisbedrijf met volledige licentie dat debuteert op een Duitse beurs. Hoewel dit van belang is voor onszelf, is het ook van groot belang voor de industrie.” liet CEO Pia Marten weten tegen bussinesscan.com.

Hoewel dit van belang is voor onszelf, is het ook van groot belang voor de industrie

“Als het om medicinale cannabis gaat, rust er nog steeds veel stigma. Hier in Duitsland zien veel mensen het nog steeds als een medicijn en niet als een medicijn. Ons doel is om onszelf te positioneren als een serieus farmaceutisch bedrijf”, zei ze.

Het bedrijf is te vinden op de stock exchange van Düsseldorf onder ticker symbool 27N:GR.

Over Cannovum AG

Cannovum is een volledig erkende farmaceutische groothandel, importeur en fabrikant van hoogwaardige medicinale cannabisproducten, gevestigd in Berlijn. Het bedrijf richt zich op de import van hoogwaardige cannabinoïde uitgangsmaterialen, medisch-wetenschappelijk onderwijs en landelijke distributie voor vereenvoudigde en eerlijke toegang tot op cannabis gebaseerde therapieën. De twee oprichters Pia Marten en Marius Koose hebben jarenlange ervaring in het managen van operaties en de farmaceutische industrie.

Cannovum gaat een duurzaam geproduceerd eigen merk voor medicinale cannabis op de Duitse markt brengen

Cannovum gaat een duurzaam geproduceerd eigen merk voor medicinale cannabis op de Duitse markt brengen. Hiervoor heeft het bedrijf Europese partners ingeschakeld die zongerijpte planten telen zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Strenge regelgeving en klimatologische omstandigheden zorgen ervoor dat er in de Duitse teelt veel kunstlicht gebruikt moet worden. Ook in de toekomst zal de gehele Duitse productie niet voldoen aan de vraag op de markt. Medicinale cannabis wordt wereldwijd gezien als een veelbelovende werkzame stof met een sterk groeipotentieel. Volgens schattingen van het European Cannabis Report had de Europese markt in 2020 een omzet van ongeveer 230,7 miljoen euro. De waarde kan in 2025 oplopen tot ruim 3,2 miljard euro, waarbij Duitsland de grootste groeimarkt is.