Clever Leaves (NASDAQ:CLVR) breidt uit naar Brazilië en Peru

Clever Leaves is een samenwerking aangegaan met Verdemed voor levering van CBD producten aan Brazilië en Peru.

0
Peru Clever Leaves

Het Amerikaanse, beursgenoteerde Clever Leaves (NASDAQ:CLVR) kondigde vorige week aan in een persbericht dat het een overeenkomst is aangegaan met Verdemed Holdings, een Latijns-Amerikaans farmaceutisch cannabisbedrijf gevestigd in Toronto, Canada, om afgewerkte CBD-producten te leveren voor Brazilië en Peru. De eerste productportfolio omvat afgewerkte formuleringen van CBD-orale oplossingen met verschillende concentraties die voor verschillende indicaties worden gebruikt.

Clever Leaves gaat samenwerking aan met Verdemed voor levering aan Brazilië en Peru

Verdemed levert cannabisproducten in Brazilië volgens het compassionate use-model en heeft aanvragen ingediend om eindproducten te registreren in Brazilië en Peru. De producten die onder dit partnerschap worden vervaardigd, worden geregistreerd als farmaceutische producten en verkocht aan distributiekanalen zoals apotheken en drogisterijen.

“(…)Deze samenwerking vergroot de aanwezigheid van Clever Leaves op een van de grootste markten in Zuid-Amerika”

“Verdemed is een belangrijke speler op de Braziliaanse markt met bestaande toegang tot patiënten en is goed gepositioneerd om de hoge regelgevingshindernissen in Brazilië en Peru aan te pakken. Deze samenwerking vergroot de aanwezigheid van Clever Leaves op een van de grootste markten in Zuid-Amerika”, aldus Kyle Detwiler in het persbericht, CEO van Clever Leaves. “We zijn vastbesloten om de toegang voor de miljoenen patiënten binnen de groeiende Braziliaanse en Peruaanse markten te vergroten, en zij zullen binnenkort toegang hebben tot de hoogwaardige producten die we produceren dankzij het netwerk van Verdemed.”

“De samenwerking met Clever Leaves sluit aan bij de missie van Verdemed om alle Latijns-Amerikanen de beste cannabinoïdeproducten te bieden”, aldus José Bacellar in het persbericht, CEO van Verdemed. De producten van Clever Leaves voldoen aan alle regelgevende en productkwaliteitsnormen in elk van onze belangrijkste markten, en hun EU GMP- en INVIMA GMP-certificeringen onderscheiden hun producten en bieden patiënten een hogere waarde.”

De Braziliaanse en Peruaanse markten breiden zich uit en er wordt geschat dat de Braziliaanse gebruikers van medicinale cannabis de komende jaren bijna 3 miljoen mensen kunnen bereiken. Volgens Prohibition Partners wordt de markt voor medicinale cannabis in Peru, met een bevolking van 32 miljoen, geschat op een waarde van ongeveer $ 100 miljoen. Vanaf september 2020 waren bijna 8.000 patiënten geregistreerd in de DIGEMID, de database van Peruaanse regelgevende instanties voor geneesmiddelen.