Coffeeshop Stingray in Beverwijk moet vanaf 2 mei dicht

Coffeeshop Stingray in Beverwijk moet vanaf 2 mei gesloten zijn omdat 'de exploitanten van de coffeeshop niet meer van goed levensgedrag zijn'.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

We hebben het op deze website helaas vaak over dat coffeeshops (gelukkig vaak tijdelijk) hun deuren moeten sluiten voor een reeks aan inmiddels bekende redenen. Maar in Beverwijk wordt de coffeeshop Stingray gesloten om wel een heel opmerkelijke reden. De gemeente schrijft op de website dat ‘de exploitanten van de coffeeshop niet meer van goed levensgedrag zijn’.

Coffeeshop Stingray gesloten vanaf 2 mei, kan nog wel bezwaar maken

Volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) moeten coffeeshopondernemers namelijk ‘van goed levensgedrag’ zijn, en dat is niet (meer) het geval, oordeelt burgemeester Martijn Smit (PvdA): “Mijn doel is om een einde te maken aan ondermijnende activiteiten. In Beverwijk is er geen plek voor malafide ondernemers en ondernemingen”, aldus burgemeester Smit.

“(…)In Beverwijk is er geen plek voor malafide ondernemers en ondernemingen”

De burgemeester heeft daarom de exploitatievergunning en gedoogverklaring van de coffeeshop ingetrokken. Tegen het besluit tot intrekking van de exploitatievergunning staan rechtsmiddelen open. De coffeeshopexploitanten kunnen bezwaar indienen. Daaropvolgend kunnen ze bij de rechter een voorlopige voorziening aanvragen.

De coffeeshop bestond overigens dit jaar precies dertig jaar, wat het extra zuur maakt.

Twee coffeeshops gesloten in Beverwijk binnen een paar maanden

Het zou al de tweede coffeeshop in Beverwijk die dit jaar wordt gesloten. Eerder werd ook al coffeeshop Life II gesloten.