Eerste column Kees Schelfhout: “De toekomst van cannabis zijn blends”

Eerste column van Kees Schelfhout. Kees is mede-oprichter van BioTabs, Super Sativa Seed Club en YouTube kanaal The High Flyer.

0
blended joints cannabis toekomst
- Advertentie -
Dutch Passion
PCN Symposium

De toekomst van cannabis kan van alles zijn, maar er komt een mooiere dag aan voor Nederland in de nabije toekomst met de wietproef. In de legale landen is de toekomst al begonnen, erg gaaf, en nieuwe kansen kwamen naar de oppervlakte. Veel nieuwe cannabisondernemers raakten betrokken bij de cannabisindustrie en brachten de hele industrie naar eenda hoger niveau. Daarmee werd de cannabisindustrie ineens veel serieuzer genomen. Het moest ook serieuzer worden, niet alleen door concurrentie, maar ook door wet- en regelgeving.

Behoefte aan specialisten en vakmensen

Daarom wordt de behoefte aan specialisten of vakmensen steeds groter om ervoor te zorgen dat bepaalde kwaliteit kan worden bereikt. Er worden nieuwe banen voor in de cannabisindustrie uitgevonden: Master Grower, budtender, extractiespecialist, interpening, cannaseur en vele andere banen zullen in de toekomst duidelijk worden.

Goede blends zijn gepatenteerd en geven de merken hun meerwaarde of status

En er is één methode die in veel andere industrieën wordt gedaan, waardoor de industrie of merken naar een hoger niveau worden getild: blenden (of vermengen in het Nederlands).

Denk aan alle producten die worden geblend door bescheiden, gevierde en ongeëvenaarde blenders van wijn, whisky, koffie, thee, olijfolie, parfum, tabak. En hasj wordt natuurlijk al duizenden jaren gemengd. En in sommige gevallen kan single malt of eerste pers de superieure kwaliteit zijn. Maar dat toont nog meer de kracht van een goede blend.

Goede blends zijn gepatenteerd en geven de merken hun meerwaarde of status.
Je kunt je dus het belang voorstellen van de persoon die die vaardigheid beheerst binnen zo’n bedrijf.

Op welke manier kun je dan cannabis vermengen?

Vermengen van genetica door te kweken

vermengen blenden wiet met hasjDeze mogelijkheden zijn eindeloos. Allereerst kun je alle planten die je kunt vinden met elkaar kruisen en eindig je met een oneindige mix van terpenen en cannabinoïden in zaadvorm. Je zult die moeten laten groeien om het terpenenprofiel te ontdekken. Een erg leuke klus om te doen, maar erg tijdrovend.

Vermengen van wiet met hasj

De gemakkelijkere manier om aan het vermengen te beginnen, is door een mix van cannabisbloemen of een combinatie van wiet en hasj in de juiste balans te vinden. Deze manier van vermengen ligt het dichtst bij de tabaksindustrie. En elk merk heeft zijn unieke ongewijzigde blend vanaf de dag dat ze zijn begonnen. Het zou dus leuk kunnen zijn om een ​​blend te vinden die wordt opgepikt door de cannabis cultuur.

Vermengen van verschillende soorten wiet

als het terpenenprofiel niet ver van elkaar verwijderd is, is het moeilijk om de verschillende smaken te onderscheiden

Ik heb een tijdje geëxperimenteerd met verschillende soorten wiet te vermengen, maar als het terpenenprofiel niet ver van elkaar verwijderd is, is het moeilijk om de verschillende smaken te onderscheiden. Beiden Kosher Kush wiet en Tangy wiet in een joint doen, zal iets geks doen. Maar een OG en Wedding Cake in een joint zal erg ‘dank’ overkomen, maar vlakt de smaak af. En dan hebben we het alleen over de smaak.

Voor het effect kan het vermengen ook juist een doel hebben. Dat hangt allemaal af van de stemming en of je het leuk vindt of niet. Ook een heel ander wereld om te verkennen.

Je kunt je voorstellen dat dit ook een cannabinoïde blend-feest geeft in de joint. En ik weet niet zeker of er een “entourage-effect” optreedt door het vermengen van soorten in een joint. Soms voelt het zeker zo.

Combinatie van wiet met hasj ‘s nachts het lekkerst

de melanges die ik nu probeer zijn tegengestelde terpenen

Daarom vind ik de combinatie van wiet en hasj ‘s nachts het lekkerst. Indien mogelijk de schoonste iceolator-hasj. En de melanges die ik nu probeer zijn tegengestelde terpenen, sativa dominante wiet gemengd met indica dominante hasj en indica dominante wiet gemengd met sativa dominante hasj.

En ik moet zeggen dat de mengsels met de tegengestelde terpenprofielen echt voor een smaakexplosie in de mond zorgen. En als het echt goed is krijg je de ambrosia tinteling in de neus, die je kunt krijgen van de schone hasjolie. De sativa- en indica-melanges zijn ook superleuk en kunnen, afhankelijk van de melange, een andere dimensie geven aan roken in vergelijking met het roken van een joint zonder mix.

Favoriete mix: Karel’s Haze bloemen met Cookies ‘n Cream hasj

vermengen blenden wiet met hasjMijn favoriete blend die ik op dit moment heb ontdekt, is Karel’s Haze-bloemen gemengd met Cookies ‘n Cream-hasj. Deze blend is zo smaakvol op vele vlakken, de smaak gaat alle kanten op! De Karel’s Haze kan overal zijn, vermengd met die geconcentreerde romige, nootachtige, vanille-achtige hasj die door de rook hints geeft. De joint brandt altijd sneller dan je zou willen… Ik wil niet zeggen dat je altijd moet vermengen, maar het is leuk om in de mix te gooien voor de speciale gelegenheden.

Maar de toekomst is onzeker en misschien zullen joints over een paar jaar achterhaald zijn en zal de kunst van het blenden van joints niet verder ontwikkeld worden en overgenomen worden door hippe vaporizers.

Maar de optie voor vermengen blijft altijd…

Door Kees Schelfhout. Kees heeft meerdere cannabis cups gewonnen en er zijn zelfs verschillende Super Sativa Seed Club soortjes naar hem vernoemd. Hij is de mede-oprichter van BioTabs, Super Sativa Seed Club, het YouTube kanaal The High Flyer.

Cannabis Industrie Awards 2022