Curaleaf neemt Europese cannabis bedrijf EMMAC over voor $ 286 miljoen

Daar heeft Curaleaf zo'n $ 286 miljoen voor over, waarvan ze 85% in Curaleaf-aandelen met ondergeschikt stemrecht betalen en 15% in contanten.

0
cannabis belastingen Massachusetts cbd olie coffeeshp dizzy duck den haag 5000 clever leaves zkittlez wiet
- Advertentie -
Dutch Passion
PCN Symposium

Curaleaf maakte gisteren in een persbericht bekend dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend om EMMAC Life Sciences over te nemen, het grootste verticaal geïntegreerde, onafhankelijke cannabisbedrijf in Europa. Daar heeft Curaleaf zo’n $ 286 miljoen voor over, waarvan ze 85% in Curaleaf-aandelen met ondergeschikt stemrecht betalen en 15% in contanten.

Curaleaf heeft $ 286 miljoen over voor Europa’s grootste verticaal geïntegreerde cannabisbedrijf EMMAC Life Sciences

Als Europa’s grootste verticaal geïntegreerde, onafhankelijke cannabisbedrijf brengt EMMAC’s platform teelt, EU-GMP-verwerking, distributie en R & D-activiteiten naar verschillende belangrijke Europese markten voor medicinale cannabis, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Portugal. EMMAC heeft ook een operationele aanwezigheid en partnerschappen in landen van de Europese Unie die nieuwe toegangsprogramma’s voor medicinale cannabis invoeren. EMMAC’s in Portugal gevestigde teeltfaciliteit is marktleider in de productiekosten van cannabisbloemen.

Na de succesvolle afronding van de voorgestelde transactie zal het EMMAC-managementteam de nieuwe Europese aanwezigheid van Curaleaf blijven leiden(…)

Na de succesvolle afronding van de voorgestelde transactie zal het EMMAC-managementteam de nieuwe Europese aanwezigheid van Curaleaf blijven leiden en de lokale Europese strategie en de dagelijkse activiteiten aansturen onder leiding van Antonio Costanzo, Chief Executive Officer van EMMAC.

Terra Verde, EMMAC’s kweekfaciliteit op de Europese markt in Portugal, is een van de oudste vergunde cannabisteeltfaciliteiten in Europa met ongeveer 2 hectare kweekgebied. Het biedt EMMAC het potentieel om klanten te bedienen in de belangrijkste Europese markten voor medicinale cannabislanden en om de internationale export naar onder meer Israël te ondersteunen. EMMAC is van plan om zijn kweekcapaciteit in 2021 aanzienlijk te vergroten en tegen 2022 meer dan 10 ton per jaar te halen, om toekomstige groei te accommoderen die verband houdt met de uitbreiding van de toegang tot cannabis in de belangrijkste Europese markten voor medisch en volwassen gebruik, en ook voor exportmarkten.

Curaleaf werd in Augustus 2020 al het grootste cannabisbedrijf ter wereld met de overname van Grassroots waar $ 830 miljoen mee was gemoeid.

Reactie CEO’s Curaleaf en EMMAC

Boris Jordan, uitvoerend voorzitter van Curaleaf, liet weten in het persbericht: “De vandaag aangekondigde overname van EMMAC door Curaleaf biedt een geavanceerde basis om schaal te bereiken binnen de opkomende Europese cannabismarkt en Curaleaf om te vormen tot een echt internationaal bedrijf voor verpakte consumptiegoederen voor cannabis. De trends in consumenten- en politieke liberalisering rond cannabis die de VS overspoelen, vinden ook steeds meer plaats in Europa. Curaleaf zal proberen om onze merkstrategie voor verpakte consumptiegoederen voor cannabis in heel Europa te benutten, een markt die zorgt voor grensoverschrijdende cannabististributie. De Europese cannabismarkt heeft het potentieel de Amerikaanse cannabismarkt op de lange termijn voorbij te gaan en zal onze groei de komende jaren helpen voeden.”

“(…)De Europese cannabismarkt heeft het potentieel de Amerikaanse cannabismarkt op de lange termijn voorbij te gaan en zal onze groei de komende jaren helpen voeden”

Joseph Bayern, CEO van Curaleaf, liet weten in het persbericht: “Vandaag markeert een mijlpaal, aangezien Curaleaf onmiddellijk de Amerikaanse multi-state operator wordt met de grootste Europese voetafdruk. Onze overname van EMMAC zal een sterk platform bieden voor de toekomstige introductie van onze merken Curaleaf en Select op de Europese markt, allemaal gebruikmakend van onze wetenschap, R&D, geformuleerde product- en vormfactorinnovaties, evenals uitgebreide consumenteninzichten die we hebben opgebouwd door onze leidende positie in de VS. Op basis van consumptiegewoonten die we in de VS hebben gezien, zijn we van mening dat in de loop van de tijd zou Europa kunnen uitgroeien tot meer dan 120 miljard dollar in totaal aan adresseerbare marktopportuniteiten.”

“(…)belangrijke mijlpaal voor EMMAC, maar ook voor de Europese cannabismarkt als geheel(…)”

Antonio Costanzo, Chief Executive Officer van EMMAC, liet weten in het persbericht: “De overname van EMMAC door Curaleaf is niet alleen een belangrijke mijlpaal voor EMMAC, maar ook voor de Europese cannabismarkt als geheel. Als onderdeel van Curaleaf, een goed gekapitaliseerde leider van de Amerikaanse cannabismarkt, EMMAC is klaar om te profiteren van het snelle groeitempo van de Europese markt, gedreven door veranderingen in de regelgeving en de toenemende vraag naar toegang tot cannabisproducten van topkwaliteit. De combinatie van Curaleaf en EMMAC creëert een wereldwijd platform om deze grote nieuwe kansen in heel Europa aan te pakken. Met de door EMMAC geleide aanpak, een schat aan lokale marktervaring en ons netwerk van bevoorradings- en distributiepartnerschappen in heel Europa, bevinden we ons nu in een unieke positie om onze plaats als een van Europa’s leiders in de productie en levering van medicinale cannabis, welzijn en gezondheid te versterken. CBD, hennep en andere afgeleide producten.”

Curaleaf maakte gisteren ook hun jaarcijfers van 2020 bekend.

Cannabis Industrie Awards 2022