De Beursberichten: Canopy Growth lachende derde

Niet Tilray, niet Aurora maar Canopy Growh is de grote winnaar deze week.

0
cannabis aandelen beursberichten Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Aurora Cannabis (NYSE:ACB), Cronos Group (NASDAQ:CRON), Tilray (NASDAQ:TLRY) Aphria (NASDAQ:APHA)

In de vorige editie van De Beursberichten, een week geleden, leek er een stabilisatie te zijn onstaan na erg voortvarende weken sinds het nieuwe jaar. Deze week leek er weinig aan de hand, maar is er toch wel degelijk wat te melden.

De Beursberichten: week 4

Zo werden Tilray (NASDAQ:TLRY) en Aurora Cannabis (NYSE:ACB) namelijk geselecteerd als een van de bedrijven die medicinale cannabis gaan leveren aan Frankrijk voor een experiment, waarbij 3000 patiënten twee jaar lang gratis medicinale cannabis krijgen voorgeschreven. Dat moeten deze bedrijven overigens wel gratis aanleveren. We gaan dus zeker op deze twee bedrijven letten en eens kijken of het nieuws uit Frankrijk ook terug is te zien op de beurs.

Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC)

Canopy Growth lanceerde deze week hun CBD merk voor huisdieren i.s.m. Martha Stewart en met de koers gaat het ook wel lekker. Vorige week was het aandeel 33,63 dollar per aandeel waard, wat het al lang het meest waardevolle bedrijf maakt op de beurs. Deze week is het aandeel nog verder gestegen tot 37,83 dollar per aandeel: een stijging van 12,4%. En het aandeel stond et dus al goed voor!

canopy growth nasdaq:CGC CGC Nasdaq cannabis aandelen
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Canopy Growth te lezen.

Aurora Cannabis (NYSE:ACB)

Aurora is het andere bedrijf wat geselecteerd is om gratis medicinale wiet te leveren aan Frankrijk voor twee jaar. Maar goed, dat gaat ze alleen maar geld kosten. Alhoewel ze op de lange termijn uiteraard hopen in Frankrijk een voorsprong te hebben als Frankrijk echt om gaat. Vorige week was het aandeel van Aurora 11,54 dollar waard, vandaag 11,20. Dat is een daling zelfs van 3%.

aurora acb nyse:acb nyse cannabis aandelen
Via Google

 

Klik hier om al onze berichtgeving over Aurora te lezen.

Cronos Group (NASDAQ:CRON)

Over Cronos is niet zo veel te melden, verder dan dat het aandeel ten op zichte van vorige week toen het nog 10,95 dollar waard was, iets is gedaald. Vandaag is het 10,34 dollar per aandeel waard: een daling van 5,9%.

Cronos nasdaq:cron nasdaq cron cannabis aandelen
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Cronos Group te lezen.

Tilray (NASDAQ:TLRY)

Van Tilay werd veel verwacht deze week van De Beursberichten. Bij Yahoo schreven ze al over een flinke stijging, maar als we kijken naar de waarde aandeel van vorige week (18,79 dollar per aandeel), is er zelfs een kleine daling te melden van 1,3%.

Tilray Nasdaq:tlry nadaq tlry cannabis aandelen
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Tilray te lezen.

Aphria (NASDAQ:APHA)

Last but not least Aphria. Dat bungelde van de 5 bedrijven uit De Beursberichten lang onderaan en er werd zelfs gesproken over een fusie met Tilray, maar zo ver is het nog niet. Ten op zichte van vorige week (13,07 dollar per aandeel) is er nauwelijks een verschil merkbaar. Het aandeel is zelfs iets gedaald tot 13,01 met 0,46%.

Aphria cannabis aandelen
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Aphria te lezen.

Concluderend: Canopy Growth lachende derde

Niet Tilray, niet Aurora maar Canopy Growh is de grote winnaar deze week. Het was al de grootste, maar met 12,4% is het deze week ook de grootste stijger.