De Beursberichten: kleine groei, koersen slaan weer groen uit

Het eerste kwartaal verliep niet lekker voor de bedrijven die we volgen in De Beursberichten. Het tweede kwartaal begint beter.

0
cannabis aandelen beursberichten Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Aurora Cannabis (NYSE:ACB), Cronos Group (NASDAQ:CRON), Tilray (NASDAQ:TLRY) Aphria (NASDAQ:APHA)
- Advertentie -
Dutch Passion

Meestal wanneer er groot politiek nieuws is zoals met de legalisering in New York en de legalisering van New Mexico deze week, is dat ook reden voor handelaren om stevig in de buidel te tasten waarna meerdere koersen ineens grote stappen maken. Of het ook deze week keer zo is, onderzoeken we in deze nieuwe editie van De Beursberichten.

De Beursberichten: week 13

Het eerste kwartaal verliep zeker niet lekker voor de beursgenoteerde bedrijven die we volgen in De Beursberichten. Ook vorige week waren er wederom rode cijfers. Voor de goede orde, we hebben het over Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Tilray (NASDAQ:TLRY), Aphria (NASDAQ:APHA), Aurora Cannabis (NYSE:ACB) en Cronos Group (NASDAQ:CRON).

Eens kijken wat we deze week aantreffen.

Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC)

Vorige week was het aandeel van de behemoth Canopy nog 31,30 dollar waard en sloeg de koers rood uit. Deze week slaat de koers groen uit op 32,03 dollar per aandeel: een stijging van 2,33%.

canopy growth nasdaq:CGC CGC Nasdaq cannabis aandelen
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Canopy Growth te lezen.

Tilray (NASDAQ:TLRY)

Ook de koers van Tilray gaf vorige week rode cijfers aan en stond het aandeel op 22,19 dollar per aandeel. Vandaag staan ze iets hoger ten op zichte van vorige week op 22,73 dollar: een stijging van 2,43%.

Tilray Nasdaq:tlry nadaq tlry cannabis aandelen
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Tilray te lezen.

Aphria (NASDAQ:APHA)

Ook Aphria kent een kleine groei ten op zichte van vorige week toen het aandeel op 17,45 dollar stond. Nu staat het op 18,37 dollar: een stijging van 5,27%.

Aphria cannabis aandelen
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Aphria te lezen.

Aurora Cannabis (NYSE:ACB)

Je raadt het al: ook Aurora is iets gestegen ten op zichte van vorige week toen het aandeel op 8,96 dollar stond. Nu staat het op 9,31 dollar per aandeel: een stijging van 3,9%.

Aurora Cannabis ACB NYSE cannabis aandelen
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Aurora te lezen.

Cronos Group (NASDAQ:CRON)

Cronos kon niet achter blijven. Vorige week stond het aandeel op 9,26 dollar per aandeel. Vandaag een week later op 9,46 dollar per aandeel: een stijging van 2,15%.

Cronos nasdaq:cron nasdaq cron cannabis aandelen
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Cronos te lezen.

Geen verliezers, kleine winnaars

Je ziet dat op de dag dat New York cannabis legaliseerde (31 maart) van al deze bedrijven de koers piekte, maar het lijkt wel of niet lang daarna de handelen zich realiseerden dat geen van deze bedrijven actief is in de staat New York en het ook niet voor de hand ligt dat ze snel deze markt zullen betreden. Geen grote winnaars dus, maar ook geen verliezers.