De Beursberichten: wederom flinke koersdalingen op de beurs

Ten opzichte van vorige week zijn er weer rode cijfers voor alle zes de bedrijven die we volgen in De Beursberichten rubriek.

0
cannabis aandelen beursberichten Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Aurora Cannabis (NYSE:ACB), Cronos Group (NASDAQ:CRON), Tilray (NASDAQ:TLRY) Aphria (NASDAQ:APHA)

Het is alweer donderdag vandaag. En dus weer tijd voor De Beursberichten rubriek. Daarin volgen we zes grote beursgenoteerde cannabis bedrijven waarvan hun aandelen zijn te koop op de NASDAQ of NYSE.

De Beursberichten: week 28

Tot voor kort hadden we vijf bedrijven, maar door een fusie en een beursgang volgen we voortaan in De Beursberichten Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Tilray (NASDAQ:TLRY), Aurora Cannabis (NASDAQ:ACB), Cronos Group (NASDAQ:CRON), Greenlane (NASDAQ:GNLN) en High Tide (NASDAQ:HITI)

Sinds recent zijn ook de grafieken hieronder interactieve candle stick varianten. Om de volledige grafiek te zien op mobiel, raden we wel aan om de telefoon een kwartslag te draaien.

Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC)

Vorige week was het aandeel van Canopy Growth 22,20 dollar waard na een daling van 8,19%. Een week later is het aandeel weer verder gedaald naar 20,66 dollar: een daling van 6,39%.

Klik hier om al onze berichtgeving over Canopy Growth te lezen.

Tilray (NASDAQ:TLRY)

Tilray kende vorige week een daling van zo’n 10,23% naar 16,23 dollar. Een week later is het aandeel weer gedaald naar 15,01 dollar: een verdere daling van 7,51%.

Klik hier om al onze berichtgeving over Tilray te lezen.

Aurora Cannabis (NASDAQ:ACB)

Aurora kende vorige week een flinke daling met 10,23% naar 7,98 dollar per aandeel. Vandaag staat het aandeel op 7,51 dollar en is het aandeel dus weer gedaald met 5,88%.

Klik hier om al onze berichtgeving over Aurora te lezen.

Cronos Group (NASDAQ:CRON)

Vorige week stond het aandeel op 8,00 dollar na een daling van 6,97% ten op zichte van de week daar weer voor. Vandaag is het 7,67 dollar waard: een verdere daling van 4,125%.

Klik hier om al onze berichtgeving over Cronos te lezen.

High Tide (NASDAQ:HITI)

Vorige week was het aandeel van High Tide 7,23 waard na een daling van 9,62%. Het aandeel is sindsdien verder gedaald en staat nu op 6,86 dollar: een daling van 4,125%, ondanks de overname van nog 6 cannabiswinkels in Canada.

Klik hier om al onze berichtgeving over High Tide te lezen.

Greenlane (NASDAQ:GNLN)

Greenlane stond vorige week op 4,00 dollar per aandeel na een daling van 10,51%. Vandaag is het 3,74 dollar waard: een verdere daling van 6,5%.

Klik hier om al onze berichtgeving over Greenlane te lezen.

Tweede week alle bedrijven met rode cijfers

Ten opzichte van vorige week zijn er dus weer rode cijfers voor alle bovengenoemde bedrijven. En dat ondanks dat Democratische Senatoren in de VS deze week de Cannabis Administration and Opportunity Act onthulden. Ergens ook niet zo heel gek: ze willen namelijk vooral prioriteit geven aan kleine bedrijven en niet de rijken nog rijker maken.