Eerste zending medicinale cannabis van Khiron aangekomen in Duitsland

De eerste levering van volgens de Europese GMP-principes gecertificeerde medicinale cannabis aan Duitsland werd met succes voltooid.

0
Duitsland legalisering cannabis monopoly medicinale cannabis cansativa aphria Baden-Württemberg Groenen CDU

In een persbericht maakte gisteren Khiron Life Sciences Corp. bekend dat het bedrijf voor het eerst met succes EU-GMP-gecertificeerde medicinale cannabisproducten heeft geleverd aan Duitsland. Samenwerkend met Nimbus Health, een leidende distributeur van medicinale cannabis in Duitsland, is Khiron nu goed gepositioneerd voor de onmiddellijke eerste verkoop in Duitsland. De producten van Khiron liggen momenteel opgeslagen in het magazijn van Nimbus, klaar om voorgeschreven te worden aan patiënten en gedistribueerd via een breed netwerk van driehonderd apotheken in heel Duitsland.

Lees ook: Analyse – Zorgt Duitsland voor de politieke doorbraak in 2021?

Deze belangrijke mijlpaal vertegenwoordigt een nieuwe inkomstenstroom voor het bedrijf en positioneert Khiron’s Europese team om hun Duitse medische strategie uit te voeren. Met behulp van het grote distributienetwerk van zijn partner en Khiron’s lopende investeringen in het onderricht van artsen heeft het bedrijf gezorgd voor onmiddellijke toegang tot de Duitse markt. Khiron 1/14 zal focussen op indicaties zoals angstigheid, middelenmisbruik en migraine. Hierdoor wordt voldaan aan de behoeften van patiënten en wordt de toegang tot medicinale cannabis verbeterd.

Reactie Khiron Europe’s voorzitter en Managing Director

Tejinder Virk, voorzitter van Khiron Europe liet weten in een reactie: “Sinds het ondertekenen van onze distributieovereenkomst met Nimbus Health in 2020, onderrichten de Europese verkoop- en marketingteams van het bedrijf actief artsen en vergroten ze het bewustzijn van onze producten. Met enthousiasme lanceren we ons portfolio met Khiron 1/14, een product dat aan een onbevredigde medische behoefte op de Duitse markt tegemoetkomt. Naarmate we onze aanwezigheid in het VK en Duitsland blijven uitbreiden, zullen we onze klinische expertise uit Colombia optimaal benutten om de Europese markt te voorzien van bijkomende op cannabis gebaseerde medicinale producten.”

“kijken (..) ernaar uit om onze aanwezigheid in deze groeiende markt te vergroten met meer dan 60.000 patiënten(…)”

Franziska Katterbach, Managing Director & Chief Legal Officer voor Khiron Europe gevestigd in Frankfurt, vulde aan in het persbericht: “Ik zou graag ons Europees team bedanken voor hun niet aflatend doorzettingsvermogen over de laatste maanden; hun inspanningen hebben ons in staat gesteld om deze belangrijke mijlpaal te bereiken ondanks de uitdagingen van de globale pandemie en Duitslands strenge regelgevende omgeving. Nu we beschikken over alle vergunningen en met onze producten beschikbaar voor verkoop, kijken we ernaar uit om onze aanwezigheid in deze groeiende markt te vergroten met meer dan 60.000 patiënten die medicinale cannabis gebruiken en een bevolking van meer dan 82 miljoen mensen. We zijn al extra op cannabis gebaseerde medicinale producten aan het ontwikkelen uit onze gecertificeerde stekken die recentelijk geïmporteerd werden uit Colombia om de toegang en productselectie voor Duitse patiënten te verbeteren.”

Lees ook: Khiron exporteert als eerste legaal cannabis stekken van Colombia naar Europa

Via zijn EU-GMP-gecertificeerde toeleveringsketenpartners in Europa blijft Khiron zijn aanbod van eersteklas medicinale cannabisproducten uitbreiden, waarbij het mikt op de introductie van op cannabis gebaseerde medicinale producten die gebaseerd zijn op diegene die al door het bedrijf gedistribueerd worden in Colombia en Peru. Nu zijn concept in Colombia bewezen en bevestigd is, wil het bedrijf zijn klinische gegevens en intellectuele eigendom, onderwijsplatforms, technologie en systemen ten volle benutten om uit te breiden naar nieuwe markten.