Etten-Leur wil geen wietproef kwekers in hun gemeente

Naast Project C, had nog een andere wietproef aspirant een oogje op Etten-Leur: Grow Solutions. Maar dat gaat dus niet door.

0
aanmelden wietproef wietexperiment etten-leur project c grow solutions experiment gesloten coffeeshopketen drachten

Het boterde al eerder niet tussen de buren en de wietexperiment aspirant Project C. Ondanks dat ze het gesprek zijn aangegaan, mocht het niet baten. De gemeente Etten-Leur, waar de locatie in ligt, heeft zich nu openlijk tegen de komst van wietproef kwekers uitgesproken. Nog voordat er een selectie is gedaan van wie het wietexperiment gaan doen, zegt de Gemeente al ‘nee’. Dat meldde BN De Stem gisteren.

Uitspraken PvdA burgemeester Miranda de Vries van Etten-Leur

Naast Project C, had nog een andere wietproef aspirant een oogje op Etten-Leur: Grow Solutions. Maar dat gaat dus niet door.

Tegen BN De Stem deed de PvdA burgemeester Miranda de Vries de volgende uitspraken:

“Ik kan redelijk invullen wat de reacties zijn van de omwonenden van het Lochtsepad. We hebben ook nog heel veel brieven, mails en de reacties van mensen die gebeld hebben. Dat hele pakket gaat in de week van 14 september in een advies naar de minister en dat advies en alle stukken maak ik openbaar.”

 

“Pas over vijf jaar zal blijken of de criminaliteit in de omgeving van zo’n plantage inderdaad is gestegen, zoals zij denken, of daalt, zoals de initiatiefnemers zeggen.”

 

“Ik hoop dat we met dit stevig onderbouwde advies sterk staan in onze afwijzende reactie en dat hoop ik voor onze inwoners. Vandaar dat ik het woord hoop hier gebruik. Veel burgemeesters hebben nee gezegd, maar dat betekent niet dat je niet aangewezen wordt. Ik denk dat wij nu een stuk sterker staan.”

Reactie Pascal van Oers namens Project C

Namens Project C gaf Pascal van Oers een korte reactie tegen BN De Stem: “We wachten de omgevingsdialoog en het gesprek met de burgemeester volgende week eerst even af alvorens inhoudelijk via de media te reageren”, aldus Van Oers.

Beveiliging is geen makkie

Over de beveilig van een legale wiet kwekerij is aardig wat te zeggen. Dat deed dan ook James Burton recentelijk op de Cannabis Industrie Podcast. James was een van de eerste legale cannabis kwekers ter wereld met zijn Stichting of Medical Marijuana (SIMM) hier in Nederland. Daarin legde hij enkele beveiligingsproblemen bloot. Dat is niet alleen van buitenaf, maar ook intern.

Bekijk ook onze verzamelpagina over wietproef/wietexperiment nieuws.