Gemeente Haarlemmermeer akkoord met vestiging wietexperiment teler in Rijsenhout

Een teler die deelneemt aan het wietexperiment zal zich vestigen in Rijsenhout, in de gemeente Haarlemmermeer (Noord-Holland).

0
aanmelding wietproef wietexperiment experiment gesloten coffeeshopketen assortiment jef martens analyse wietproef loting project c
- Advertentie -
Dutch Passion
PCN Symposium

Eerder deze week maakte het Noordhollands Dagblad bekend dat er een teler die deelneemt aan het Experiment Gesloten Coffeeshopketen zich zal vestigen in Rijsenhout, gelegen in de gemeente Haarlemmermeer in Noord-Holland.

Update, 15 juli 12:44: de teler zou aan een aantal opvallende voorwaarden moeten voldoen, zoals zelf zorgen voor een ‘positief draagvlak in de omgeving’ meldt HC Nieuws.

Wietexperiment teler aan de gang in Rijsenhout

Dat berichtte de krant nadat Haarlemmermeers burgemeester Marianne Schuurmans het nieuws had bekend gemaakt. Er is niet vermeld om welke teler het gaat, evenmin over de exacte locatie. De teler zou succesvol het achtergrondonderzoek door Landelijk Bureau Bibob (wat staat voor Wet Bevordering Integriteits Beoordelingen voor het Openbaar Bestuur) hebben doorstaan.

Eerder viel al een mogelijke teler af door de Bibob

Eerder viel al een mogelijke teler af door de Bibob, waardoor Stichting JoinUs die plek heeft overgenomen. Overigens zijn ze nu niet meer bekend onder de naam Stichting Joinus en is het nu Grassmeijers B.V., want het mocht geen stichting zijn.

Ook zijn twee telers wel al bekend met naam en toenaam: Cookies en Linsboer B.V. (The Plug) zijn de eerste 2 van de 10 wietexperiment telers die zijn toegewezen na BIBOB. Die twee namen scheppen wel direct hoge verwachtingen.

AMvB uitgeschreven

Verder werd eerder deze week voor de tweede keer een Experiment Gesloten Coffeeshopketen gerelateerde algemene maatregel van bestuur (AMvB) gepubliceerd om consultatie en feedback te krijgen omdat ‘wenselijk gebleken om enkele eisen voor coffeeshophouders en aangewezen telers aan te passen of te verduidelijken’.

Cannabis Industrie Awards 2022