Gezondheidsminister Thailand: distributie van 1 miljoen planten onder huishoudens in juni

"Hierdoor kunnen mensen en de overheid meer dan 10 miljard baht per jaar aan inkomsten genereren uit marihuana en hennep," aldus de minister.

0
Thailand cannabis
- Advertentie -
Dutch Passion

De Thaise regering zal aanstaande juni een miljoen gratis cannabisplanten uitdelen aan huishoudens in het hele land om nieuwe wetgeving te markeren die mensen toestaat om thuis cannabis te kweken, heeft de minister van Volksgezondheid gezegd in een post op Facebook.

De minister van Volksgezondheid kondigde de stap aan in het bovenstaande Facebook-bericht op 8 mei, waarin hij zijn voornemen uitte om cannabisplanten te kweken als ‘huishoudelijke gewassen’.

Vanaf 9 juni mogen de Thai thuis cannabis kweken

“Hierdoor kunnen mensen en de overheid meer dan 10 miljard baht per jaar aan inkomsten genereren uit marihuana en hennep”

De nieuwe regel, die op 9 juni van kracht wordt, stelt mensen in staat om thuis cannabisplanten te kweken na kennisgeving aan hun lokale overheid, maar de planten moeten van medische kwaliteit zijn en uitsluitend voor medicinale doeleinden worden gebruikt. Bovendien mag de cannabis zonder verdere licenties niet voor commerciële doeleinden worden gebruikt.

In een ander Facebook-bericht op 10 mei merkte Anutin op dat Thaise bedrijven die zich hiervoor hadden geregistreerd, cannabisproducten konden verkopen die minder dan 0,2 tetrahydrocannabinol of THC bevatten, het deel van de plant dat verantwoordelijk is voor het high krijgen van mensen.

“Hierdoor kunnen mensen en de overheid meer dan 10 miljard baht per jaar aan inkomsten genereren uit marihuana en hennep”, schreef Anutin.