Gouverneur New York introduceert cannabis legalisatie voorstel

Ondanks de onrust in Washington D.C. gisteren, liet de Gouverneur van New York Andrew Cuomo weten dat hij een cannabis legalisatie voorstel heeft geïntroduceerd.

0
New York akerna legale cannabis verkoop jay-z amerikaanse staten

Het ziet er na de overwinningen in Georgia van Democratische Senaatszetels gisteren toch al goed uit voor cannabis legalisatie in de VS en daarbuiten. Maar ondanks de onrust in Washington D.C. gisteren, liet de Gouverneur van New York Andrew Cuomo weten dat hij een cannabis legalisatie voorstel heeft geïntroduceerd.

Persbericht Gouverneur Andrew Cuomo van New York

“Ondanks de vele uitdagingen waarmee New York te maken heeft gehad tijdens de COVID-19-pandemie, heeft het ook een aantal kansen gecreëerd om langdurige fouten te corrigeren en New York beter dan ooit tevoren op te bouwen”, zei Cuomo in een persbericht. “Het legaliseren en reguleren van de cannabismarkt voor volwassenen biedt niet alleen de mogelijkheid om de broodnodige inkomsten te genereren, maar het stelt ons ook in staat om rechtstreeks de individuen en gemeenschappen te steunen die het meest zijn geschaad door decennia van cannabisverbod.”

“(…)het stelt ons ook in staat om rechtstreeks de individuen en gemeenschappen te steunen die het meest zijn geschaad door decennia van cannabisverbod”

Hoewel er weinig aanvullende details beschikbaar zijn over het plan van de gouverneur, zei zijn kantoor dat het ‘nationale normen en nieuwe beste praktijken weerspiegelt om verantwoord gebruik te promoten, de verkoop van cannabisproducten aan volwassenen van 21 jaar en ouder beperkt en strikte kwaliteits- en veiligheidscontroles vaststelt, waaronder strikte regulering van het verpakken, etiketteren, adverteren en testen van alle cannabisproducten.’

“Cannabisregulering biedt ook de mogelijkheid om te investeren in onderzoek en directe middelen te verstrekken aan gemeenschappen die het meest zijn getroffen door het cannabisverbod”, aldus de aankondiging.

De belofte om cannabis te legaliseren in de anders vrij liberale staat en stad heeft veel weg van een terugkomende grap. We lezen er al over sinds 2012 en toch is het er nog steeds niet van gekomen. Afgelopen maart 2020 ketste het namelijk weer eens af. Misschien eindelijk dit jaar dus. Het aangrenzende New Jersey, legaliseerde al in november.