Grünen en FDP voorstander van toestaan cannabis thuisteelt in Duitsland

Die Grünen en de FDP zien cannabis thuisteelt in Duitsland wel zitten als onderdeel van de aanstaande regulering. En ook bij de SPD is er beweging.

0
Cannabis legalisering Duitsland
- Advertentie -

De nieuwe Duitse stoplichtcoalitie met daarin de SPD, Die Grünen en de FDP, gaf in het regeerakkoord over te gaan tot het reguleren van cannabis. Maar hoe zit het met thuisteelt? Dat was een vraag die voor velen als vervolgvraag werd gesteld na de bekendmaking van het nieuws dat regulering in het regeerakkoord stond. Twee van de drie partijen hebben zich inmiddels uitgesproken als voorstanders van het ook toestaan van de thuisteelt van cannabis: Die Grünen en de FDP.

Die Grünen en de FDP zien cannabis thuisteelt in Duitsland wel zitten als onderdeel van de aanstaande regulering

Van Die Grünen was het al langer bekend dat ze ook de legale thuisteelt van cannabis willen toe staan als het aan hun ligt. Dat liet Kirsten Kappert-Gonther, woordvoerster drugsbeleid bij Die Grünen, weten op Twitter op dezelfde dag dat het regeerakkoord werd gepresenteerd.

Het heeft even geduurd, maar recentelijk sprak ook Kristine Lütke, woordvoerster van het verslavings- en drugsbeleid van de FDP, zich uit als voorstander van de legalisering van thuisteelt in een interview met het Hanfverband:

En de SPD dan van bondskanselier Scholz?

Volgens Dirk Heidenblut , SPD-lid van de Gezondheidscommissie en daar ook verantwoordelijk voor cannabis, is het toestaan van thuisteelt “een optie” en zelfs “essentieel”. In een interview met het SPD-partijmedium Vorwarts in januari bevestigde hij dit, maar daarbij gaf hij duidelijk aan dat dit zijn eigen standpunt is en (nog) niet het standpunt van de partij zelf.

Hoe dan ook, het is voorlopig goed nieuws. Immers, in Nederland is er niet een van de vier coalitiepartijen die openlijk uitkomen voor het toestaan van de thuisteelt van cannabis.