Highlife Cup 2021 jurering: de buitenwiet categorie met Gweedo (Deel 4)

Het is alweer zaterdag dus tijd voor deel 4 van Mauro zijn serie artikelen over de jurering van de Highlife Cup 2021.

0
Highlife Cup 2021

Vandaag deel 4 in een serie van artikelen van mijn hand over de Highlife Cup 2021 jurering die in volle gang is. In dit deel behandel ik de buitenwiet categorie, die ik inmiddels heb afgerond nadat ik eerder al de Hasj Import, Nederhasj en Extracties had afgerond.

Lees ook:

Hulp van Gweedo

Hulp kreeg ik daarbij in de vorm van onze columnist Gweedo en buitenwiet columnist op CNNBS. Dat kwam wel goed uit, want na de vele harde binnenwiet toppen, valt de buitenwiet aanvankelijk tegen. Tenminste, als je het alleen van de buitenkant beoordeelt zoals ik eerst had gedaan.

vrijwel net zo fanatieke en serieuze jury als ikzelf

Het is dan ook niet zo’n simpele categorie om aan mee te doen. Het is alweer mei en de buitenwiet is geoogst ergens tussen september en december van vorig jaar, wat betekent dat het bijna de zes maanden ‘shelf-life’ is gepasseerd. Daarnaast moet er ook van die plant(en) aardig wat af zijn gekomen dat er nog steeds van over is voor de verkoop in de coffeeshop en zelfs voldoende om aan een cannabis cup mee te doen.

Maar ik was erg blij überhaupt met de komst van Gweedo en dat ik in hem een vrijwel net zo fanatieke en serieuze jury vond als ikzelf, met als extra toegevoegde waarde wat meer kennis van buitenwiet.

Twee Dynavap vaporizers als hulpmiddel

De meeste buitenwiet is dan ook als traditionele joint gerookt, maar een groot deel is alleen met de Dynavap gejureerd. Gelukkig had ik er twee liggen en had Gweedo zelf een stormaansteker mee, dat maakte het allemaal net wat makkelijker en sneller. Als je namelijk per se van iedere sample een hele joint rookt, duurt het eeuwig. En sommige samples zijn gewoon net niet goed genoeg meer daarvoor.

een groot deel is alleen met de Dynavap gejureerd

Maar ondanks dat ik er een beetje tegenop zag, viel het reuze mee. Natuurlijk is het beoordeeld als buitenwiet, maar op uitwerking scoorden ze allemaal wel een voldoende. Sommigen viel alleen de uiterlijk en geur nogal door de mand waardoor ze een onvoldoende scoorden. Op smaak heeft er voor mij maar een een onvoldoende.

Mijn top 3 van de in totaal 11 samples stak dan ook vrij stevig bovenuit de rest, alhoewel de middenmoot er niet veel achter lag. Foto’s ga ik je besparen, want heel fotogeniek waren ze precies niet. De woorden zijn voldoende mag je van mij aannemen.

Volgende week zaterdag volgt deel 5 en verwacht ik ook categorie A (Hybriden Algemeen Hydro) en/of categorie I (Indica) af te hebben als ik kijk naar de lege vakjes. Fijn weekend in ieder geval nog!