Kamala Harris: Biden zal cannabis federaal decriminaliseren

Maar het woord legalisatie wordt niet gebruikt.

0
Joe Biden Kamala Harris cannabis decriminaliseren VS

Eerder werd al bekend dat Joe Biden Kamala Harris had gekozen als zijn running mate om Vice President van de Verenigde Staten te worden in november, mits natuurlijk Donald Trump niet wordt herkozen. In een dubbelinterview op ABC News met Joe Biden en Kamala Harris spraken ze zich afgelopen maandag uit over cannabis, waarbij ze niet verder gaan dan federaal (landelijk) decriminaliseren.

Kamala Harris: doelstelling regering-Biden om cannabis te decriminaliseren

“een beleid vast te stellen dat gaat over het decriminaliseren van marihuana”

In een gesprek met Robin Roberts van ABC News zei Harris dat een van de doelstellingen van de regering-Biden is om “een beleid vast te stellen dat gaat over het decriminaliseren van marihuana.”

“We gaan ervoor zorgen dat we het hele systeem veranderen op een manier waarop we omgaan met strafrecht, van straf tot rehabilitatie, niemand zou naar de gevangenis moeten gaan omdat ze een drugsverslaving hebben,” voegde Biden eraan toe. “Ze zouden een verplichte behandeling moeten ondergaan, daarom heb ik drugsrechtbanken opgericht.”

Niet de eerste keer en laatste keer dat je dit hoort

Dit zal ook zeker niet de eerste keer en de laatste keer dat je iets hoort over het standpunt van Joe Biden en Kamala Harris over cannabis. Dat komt omdat federale cannabis legalisatie niet alleen in de Verenigde Staten de cannabis industrie zal versnellen en vergroten, maar over heel de de wereld. Het is immers de VS die begonnen zijn met het te criminaliseren.

Het is vooral politiek op dit moment

De Democratische partij wilt alleen nog niet mee met cannabis legalisering, een sentiment wat juist voornamelijk onder aanhangers van de Democratische partij aanwezig is. Het is zeer waarschijnlijk dat ze vrezen dat het mogelijke Republikeinse kiezers in 2016 (toen Donald Trump werd gekozen) afschrikken als ze zich wel hiervoor uitspreken. Joe Biden en Kamala Harris richten zich vooral op Donald Trump zijn eerdere stemmers, die het nu niet meer met hem zien zitten. Het is vooral politiek op dit moment: stemmen winnen en stelen van de opponent.