Kamala Harris, Joe Biden’s Vice President keuze, over cannabis legalisatie

Hoe denkt Kamala Harris eigenlijk over cannabis legalisatie?

0

Het zat er aan te komen. Maar gisteren werd dan aangekondigd dat de Democratische kandidaat voor president van de Verenigde Staten voor Kamala Harris heeft gekozen als keuze voor Vice President. We weten hoe Joe Biden denkt over cannabis legalisatie, maar hoe denkt Kamala Harris daar eigenlijk over?

Wie is Kamala Harris?

Kamala Harris is een senator uit Californië en advocaat van beroep. Eerder was ze de District Attorney van de stad San Francisco, waarna ze de Attorney General werd van Californië. Ze is van Afro-Amerikaanse en Aziatisch-Amerikaanse komaf. Daarnaast is ze de eerste keuze voor Vice President van die komaf en de derde vrouw.

Hoe staat ze ten opzichte van cannabis legalisatie?

Als hoogste politie functionaris in de staat Californië, was ze in eerste instantie terughoudend. Pas later toen ze zich kandidaat stelde voor president van de Verenigde Staten, was ze wat meer open voor het idee van cannabis legalisatie. Allereerst zette ze haar naam onder een wet die cannabis op landelijk niveau zou legaliseren van voorvechter Cory Brooker.

Later ging ze er in een radio interview wat dieper op in.

In dat radio interview zei ze onder andere dat ze tijdens haar studie wel eens cannabis had gerookt. En ze wel degelijk inhaleerde. Verder zei ze dat het voor veel mensen plezier brengt in hun leven en dat we daarvan best meer mogen hebben in de wereld.

een diepgaand onderzoek naar Harris haar geschiedenis laat zien dat het vol tegenstrijdigheden is

Maar een diepgaand onderzoek van Vox.com naar Harris haar geschiedenis laat zien dat het vol tegenstrijdigheden is. Ze drong aan op programma’s die mensen hielpen bij het vinden van een baan in plaats van hen in de gevangenis te stoppen, maar vocht ook om mensen in de gevangenis te houden, zelfs nadat ze onschuldig waren gebleken. Ze weigerde de doodstraf voort te zetten tegen een man die een politieagent had vermoord, maar verdedigde ook het doodstrafsysteem van Californië in de rechtbank. Ze voerde trainingsprogramma’s uit om de raciale vooroordelen van politieagenten aan te pakken, maar verzette zich ook tegen oproepen om haar kantoor ertoe te brengen bepaalde schietpartijen door de politie te onderzoeken.

Zeker van de zaak zijn we daarom zeker nog niet. Maar ze staat er in ieder geval iets beter op dan Joe Biden zelf.