Kamala Harris: ongelijkheid cannabis misdrijven is discriminatie

Kamala Harris had zelf ook wel eerder actie kunnen ondernemen.

0

In een exclusief interview met CNN afgelopen 6 september sprak Joe Biden’s keuze voor Vice President Kamala Harris zich uit over de discriminatie bij cannabis gerelateerde arrestaties. Het interview is hierboven te bekijken.

Ongelijkheid in cannabis arrestaties

“(…)zwarte mensen lopen exponentieel meer kans om voor die misdrijven te worden gearresteerd en vervolgd”

“Het heeft geen zin als we die verschillen willen oplossen door te doen alsof ze niet bestaan,” zei Harris. “Je kunt bijvoorbeeld kijken naar cannabis-overtredingen. Gelijk gebruik tussen de blanke en de zwarte bevolking, maar zwarte mensen lopen exponentieel meer kans om voor die misdrijven te worden gearresteerd en vervolgd.”

“Ik denk niet dat de meeste redelijke mensen die op de feiten letten, zouden betwisten dat er raciale ongelijkheden zijn en dat er een systeem is dat zich bezighoudt met racisme,” zei ze.

Kamala Harris had zelf ook wel eerder actie kunnen ondernemen

De website Marijuana Moment ging er gelijk hard in, door het punt te maken dat zij hier niet echt positief aan heeft bijgedragen.

Daarnaast was ze tegen de legalisatie van cannabis in Californië

Tijdens haar tijd als officier van justitie in San Francisco, hield ze toezicht op duizenden misdrijven en cannabis-zaken die door haar kantoor werden vervolgd. Daarnaast was ze tegen de legalisatie van cannabis in Californië.

Wel sprak de Democratische kandidaat voor president van de Verenigde Staten, Joe Biden, zich recentelijk samen met Kamala Harris uit over landelijke decriminalisatie van cannabis in de VS. Maar het woord legalisatie werd niet gebruikt. Eerder werd al bekend dat de Democratische partij er zelf niet uitkomt, wat waarschijnlijk de reden is dat ze zich niet verder durven uit te spreken. Laten we hopen dat het politiek is en om stemmen is te winnen bij de aanhangers van Trump, en dat ze wel degelijk in hun ambtstermijn overgaan tot legalisatie van cannabis in de VS.

In ieder geval, als ze cannabis van de Schedule-1 classificatie kunnen halen, dat zou al een grote overwinning zijn. Momenteel staat het daar ingedeeld, samen met crack en heroïne.