Legale cannabis verkooprecords verbroken in VS tijdens corona crisis

Staten in de VS, maar ook in Canada, blijven verkooprecords aan legale cannabis verbreken. Na eerdere berichtgeving, nu ook Illinois en Ohio.

0
cannabis industrie canada vs internationale cannabismarkt KvK Canada VS wereldwijd medicinale cannabis industriële hennep legale cannabis verkooprecords

Mocht het je nog niet duidelijk zijn, de corona crisis toont aan dat de cannabisindustrie zelf corona-proof is. Staten in de VS, maar ook in Canada, blijven verkooprecords aan legale cannabis verbreken. Nadat we eerder al berichtten dat de grootverbruikers Californië, Colorado en Oregon verkooprecords verbraken, horen we nu hetzelfde uit Illinois en Ohio.

Illinois verbreekt record juli in augustus: 64 miljoen dollar verkocht

The Chicago Tribune laat weten dat legale cannabis in Illinois in augustus bijna $ 64 miljoen aan legale wiet verkochten, waarmee het vorige record in juli met meer dan $ 3 miljoen werd overtroffen.

bijna $ 64 miljoen aan legale wiet verkocht

Volgens informatie van het Illinois Department of Financial and Professional Regulation hebben legale cannabis winkels voor meer dan $ 360 miljoen aan recreatieve wiet verkocht sinds de verkoop op 1 januari legaal werd in de staat.

Ohio verbreekt nu al ruimschoots totale medicinale cannabis verkoop van 2019

Ohio vestigde een nieuw record voor de verkoop van medicinale cannabis van ongeveer $ 21 miljoen voor juli, de meeste medicinale cannabis die sinds januari 2019 in één maand zijn verkocht.

tot dusver in 2020 $ 120,1 miljoen aan medicinale cannabis verkoop

De staat heeft tot dusver in 2020 $ 120,1 miljoen aan medicinale cannabis verkoop geregistreerd.

Dat overtreft nu al de ongeveer $ 56 miljoen aan totale verkoop in heel 2019.

Vergelijkbare data in Nederland niet bekend

Vergelijkbare data is is in Nederland niet bekend. Wel kregen we van onze zuiderburen te horen dat in België al 4,8 miljoen euro aan belastingen voor rookbare CBD was geïnd.

Waar het geld zoal naartoe gaat in de VS, werd onder andere bekend recentlijk bekend door berichtgeving uit Denver. Tijdens meer dan zes jaar legale cannabis verkoop heeft de gehele staat Colorado (Denver is de hoofdstad) al meer dan 1,37 miljard dollar aan cannabisbelastingen geïnd.