Legale cannabisindustrie in Colorado stoot meer CO2e uit dan hun kolenmijnen

Hailey Summers en haar collega's van de Colorado State University hebben de broeikasgasemissies van legale cannabiskwekers in de Verenigde Staten gekwantificeerd en geanalyseerd.

0
cannabisindustrie cannabis industrie CBD marktomvang markt wereldwijd cannabis bezorging

De legale cannabisindustrie in Colorado stoot meer broeikasgassen uit zoals CO2e dan de kolenmijnindustrie van de staat, hebben onderzoekers die het energieverbruik van de sector analyseren, ontdekt.

Colorado’s CO2e uitstoot door de cannabisindustrie? 2,6 megaton CO2e. Kolenwinning? 1,8 megaton CO2e.

Hailey Summers en haar collega’s van de Colorado State University hebben de broeikasgasemissies van legale cannabiskwekers in de Verenigde Staten gekwantificeerd en geanalyseerd.

“De uitstoot die afkomstig is van het verbouwen van 1 ounce (…) is ongeveer hetzelfde als het verbranden van 7 tot 16 gallons benzine”

Ze ontdekten dat de uitstoot sterk varieerde per staat, van 2,3 tot 5,2 ton kooldioxide-equivalent (CO2e) per kilogram geproduceerde gedroogde bloem.

In Colorado bedraagt ​​de uitstoot ongeveer 2,6 megaton CO2e, wat meer is dan die van de kolenwinning van de staat met 1,8 megaton CO2e.

“De uitstoot die afkomstig is van het verbouwen van 1 ounce, afhankelijk van waar het wordt verbouwd in de VS, is ongeveer hetzelfde als het verbranden van 7 tot 16 gallons benzine”, zegt Summers tegen New Scientist.

De meeste Amerikaanse cannabis wordt binnen gekweekt, aangezien sommige staten het buiten kweken niet toestaan ​​en de gewassen ook het risico lopen op diefstal. Dit betekent dat het grootste deel van de uitstoot van cannabis afkomstig is van klimaatbeheersingssystemen en krachtige lampen die de plaats van de zon innemen.

Groot probleem voor de cannabisindustrie

En dat is een groot probleem, wat ook oprichter van Stichting Institute of Medical Marijuana (SIMM) James Burton in een podcast uitlegde. Als je cannabis echt schoon, goedkoop en goed voor de planeet wilt kweken, zal het buiten moeten en waar meer de zon schijnt. Dat niet alleen, er moet ook voldoende water aanwezig zijn.