Little Green Pharma neemt Canopy Growth’s kwekerij in Denemarken over

Little Green Pharma Ltd heeft een volledig operationele GMP-fabriek voor het kweken en produceren van medicinale cannabis van wereldklasse in Denemarken overgenomen van Canopy Growth Corporation.

0
Denemarken medicinale cannabis
- Advertentie -
Dutch Passion
PCN Symposium

De faciliteit van voorheen Canopy Growth Corporation is gelegen in het noorden van Odense in Denemarken en heeft de capaciteit om meer dan 12 ton afgewerkte bloemen/toppen per jaar te produceren en voorziet Little Green Pharma (LGP) van de broodnodige productvoorziening uit de huidige voorraad van ongeveer 1 ton aan medicinale cannabis toppen.

Little Green Pharma hoopt het serviceaanbod van de faciliteit uit te breiden door een verkoop- en marketingafdeling uit te bouwen en de faciliteit in staat te stellen contact te maken met de EU- en wereldwijde markten. LGP verwacht dat haar gevestigde merk- en distributiekanalen en de knowhow van de EU-cannabismarkten zullen helpen bij het genereren van aanvullende waardevolle verkoopmogelijkheden voor de faciliteit. De LGP Group zal ook inzichten en expertise op het gebied van best-practice op het gebied van teelt, productie en farmaceutica delen tussen haar wereldwijde activa.

De LGP Group is van plan zich onmiddellijk te concentreren op het leveren van producten in Australië en Duitsland, aangezien het zijn portfolio van exportbestemmingen in de loop van de tijd uitbreidt. De faciliteit is ook ver gevorderd met het registratieproces van medicijnen voor de eerste medicinale cannabisproducten voor de Deense markt, met volgens de huidige plannen om die producten begin 2022 op de markt te brengen.

Reactie algemeen directeur Little Green Pharma

De algemeen directeur van LGP, Fleta Solomon, liet weten in een reactie in het persbericht:

(…)De overname versnelt ons vermogen om medicinale cannabis te verstrekken aan Deense, Australische en andere patiënten in heel Europa(…)

“De kans om deze faciliteit te verwerven deed zich voor en het was vanaf het begin duidelijk dat dit een dwingende strategische zet was voor LGP. We hebben nu een moment in de markt om te profiteren van de merkwaarde die LGP heeft opgebouwd met onze bestaande patiënten in Duitsland, het VK en Frankrijk, evenals in Australië, en de onmiddellijke toegang tot medische producten op de schaal die we nu zullen hebben biedt ons de mogelijkheid om onze groeistrategie te versnellen. Bij Little Green Pharma is het onze missie om cannabisgeneesmiddelen te ontwikkelen en te leveren aan patiënten die hun kwaliteit van leven verbeteren. We worden gedreven door patiëntresultaten en waarderen de bijdrage van elke persoon aan het produceren van het uiteindelijke medicijn, van degenen die de moederplanten verzorgen tot degenen die het eindproduct. We zijn vooral onder de indruk van het niveau van expertise, professionaliteit en betrokkenheid van alle Deense facilitaire medewerkers tijdens het acquisitieproces en kijken ernaar uit om de rest in de komende weken te ontmoeten. De overname versnelt ons vermogen om medicinale cannabis te verstrekken aan Deense, Australische en andere patiënten in heel Europa. We willen samenwerken om buitengewone dingen te doen voor patiënten over de hele wereld en dit is een prachtige volgende stap.”

Overname van zo’n 13,5 miljoen euro

Met deze aankoop zullen bestaande facilitaire teamleden continuïteit van werkgelegenheid hebben, wat resulteert in geen banenverlies en LGP zal een belangrijke werkgever in Odense worden. Verder kijkt LGP ernaar uit om haar lokale personeelsbestand uit te breiden naarmate het zijn productie-output in de loop van de tijd vergroot.

De overname van $20 miljoen (in Canadese dollar, oftewel omgerekend zo’n 13,5 miljoen euro) van de 21.500 m2 teelt- en 4.000 m2 GMP-productiefaciliteit positioneert LGP als de toonaangevende Australische producent van medicinale cannabis en eigenaar van een van de grootste en hoogste kwaliteit cannabisproductiefaciliteiten in Europa. Little Green Pharma is overigens ook geselecteerd voor het experiment met medicinale cannabis in Frankrijk.