Marijuana Data Collection Act geïntroduceerd in Huis van Afgevaardigden VS

De Marijuana Data Collection Act werd vorige week geïntroduceerd in het Huis van Afgevaardigden om ontkenning door politici tegen te gaan.

0
democratische partij cannabis trump cannabis onderzoek cannabis legalisatie amerikaanse congres more act joe biden drug czar

Interessante ontwikkeling in de Verenigde Staten, waar de Marijuana Data Collection Act is geïntroduceerd in het Huis van Afgevaardigden door Senatoren Bob Menendez (D-NJ) en Rand Paul (R-KY) en Afgevaardigden Sylvia Garcia (D-TX) en Don Young (R-AK).

Marijuana Data Collection Act geïntroduceerd om ontkenning tegen te gaan

De Marijuana Data Collection Act (PDF) vereist dat de minister van Volksgezondheid en Human Services, de procureur-generaal, de minister van Arbeid en relevante staatsgezondheidsinstanties een tienjarige overeenkomst aangaan met de National Academy of Sciences om tweejaarlijks onderzoek te doen naar de effecten van de legalisatie van cannabis in de verschillende staten. Deze studie zou de impact en effecten evalueren van door de staat gelegaliseerde cannabis op staatseconomieën, volksgezondheid, strafrecht en werkgelegenheid.

Momenteel hebben talrijke gepubliceerde peer-reviewed onderzoeken de impact van door de staat gereguleerde legalisatie van cannabis op deze kwesties beoordeeld, maar ondanks de publicatie van deze rapporten blijft er een gebrek aan consensus en acceptatie van deze gegevens bestaan, vooral onder leden van het Congres en het ministerie van Justitie.

“(…)Geen enkel lid van het Congres kan intellectueel verzet tegen deze wetgeving rechtvaardigen(…)”

“De wet op het verzamelen van gegevens over cannabis zal ervoor zorgen dat federale discussies en beleidsmaatregelen die specifiek zijn voor het cannabisbeleid, gebaseerd zijn op het beste, meest betrouwbare en recente bewijs dat beschikbaar is in de toekomst”, aldus Justin Strekal, politiek directeur van NORML. “Voor alle duidelijkheid, dit is geen wetsvoorstel voor de hervorming van cannabis, het is wetgeving voor gegevens over wat er in het hele land gebeurt. Geen enkel lid van het Congres kan intellectueel verzet tegen deze wetgeving rechtvaardigen, tenzij ze bereid zijn te ontkennen dat de meerderheid van de Amerikaanse staten in strijd is met de in Schedule 1 gecriminaliseerde status van cannabis.”

Over de wet moet natuurlijk nog wel over gestemd worden.

Momenteel staan 36 staten het medicinale gebruik van cannabis toe en hebben 17 staten cannabis voor volwassenen gelegaliseerd.

Goed idee voor Nederland

Onder het mom van leren van een ander, zou het ook een goed idee voor Nederland zijn om gerapporteerd onderzoek naar de legalisatie van cannabis uit binnen- en buitenland te bundelen en aan te bieden aan de politiek om wetgeving te bevorderen.