Materia Deutschland GmbH gaat medicinale cannabis van Aphria in Duitsland distribueren

Materia kondigde deze week aan dat het zijn portfolio van medicinale cannabis voor Duitsland uitbreidt, waaronder met producten van Aphria.

0
Duitsland legalisering cannabis monopoly medicinale cannabis cansativa aphria Baden-Württemberg Groenen CDU

Materia kondigde deze week in een persbericht aan dat haar volledige dochteronderneming Materia Deutschland GmbH zijn portfolio van medicinale cannabis producten aan apotheken in heel Duitsland uitbreidt, waaronder producten van Aphria (NASDAQ:APHA).

Medicinale cannabis van Aphria binnenkort in de Duitse Apotheken

Materia Deutschland is een commerciële leveringsovereenkomst aangegaan met CC Pharma GmbH, een volledige dochteronderneming van Aphria Inc., om haar hoogwaardige bloemenproducten van het Aphria-merk te distribueren via het apotheeknetwerk van Materia Deutschland in heel Duitsland. Volgens de voorwaarden van deze overeenkomst zal CC Pharma de producten importeren en in batches vrijgeven, waarbij Materia Deutschland de verantwoordelijkheid op zich neemt voor de verkoop en uitvoering van apotheken.

Los daarvan heeft Materia Deutschland ook een overeenkomst gesloten met een EU-GMP-gecertificeerde leverancier van dronabinol, een pure THC API die goed is voor ongeveer 35% van alle openbaar terugbetaalde medicinale cannabisrecepten in Duitsland, inclusief afgewerkte geneesmiddelen.

“We zijn opzettelijk selectief geweest bij het uitbreiden van onze portfolio(…)”

“We zijn opzettelijk selectief geweest bij het uitbreiden van onze portfolio, om ervoor te zorgen dat nieuwe producten voldoen aan de veranderende behoeften van patiënten en voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen”, aldus Sebastian Blöte in het persbericht, Managing Director, Duitsland, van Materia Deutschland. “We zijn er trots op samen te werken met partners die onze niet-aflatende toewijding aan patiëntenzorg delen en een beter maatschappelijk begrip van het medicinale potentieel van cannabis hebben.”

De toevoeging van Aphria-bloem en dronabinol zal het aanbod van Materia Deutschland aan klanten versterken en het groeipotentieel op de Duitse markt versnellen. Materia is al begonnen met de verkoop van dronabinol, terwijl de verkoop van Aphria-merkproducten aan apotheken de komende weken zal beginnen.

Fusie tussen Aphria en Tilray?

Intussen speelt een mogelijke fusie tussen Aphria en Tilray nog steeds, alhoewel we er even niets van hebben gehoord.