Medicinale cannabis bedrijf Akanda Corp. naar de NASDAQ

Akanda Corp. is het eerste exclusieve Afrikaanse, Britse of Europese cannabisbedrijf dat te vinden is op de NASDAQ sinds deze week.

0
Akanda nasdaq
Via Akanda / PR Newswire
- Advertentie -

Er heeft deze week wederom een NASDAQ beursgang plaatsgevonden. Het internationale medicinale cannabis bedrijf Akanda Corp. is namelijk sinds gisteren te vinden op de NASDAQ werd eind vorige week bekend gemaakt in een persbericht.

Akanda Corp. naar de NASDAQ als eerste exclusieve Afrikaanse, Britse of Europese cannabisbedrijf

Bij de IPO werden 4.000.000 gewone aandelen tegen een prijs van $ 4,00 per aandeel aan het publiek aangeboden voor een totaal van $ 16.000.000 aan bruto-opbrengsten voor Akanda, voorafgaand aan aftrek van underwritingkortingen, commissies en andere kosten.

Akanda is van plan de opbrengst voornamelijk te gebruiken voor materiële vaste activa, operaties, werkkapitaal en algemene bedrijfsdoeleinden, schrijven ze in het persbericht.

De IPO zal naar verwachting worden afgerond op 17 maart 2022

Akanda heeft goedkeuring gekregen om haar gewone aandelen te noteren op de NASDAQ, en de gewone aandelen zijn vanaf 15 maart 2022 te vinden onder het ticker symbool ‘AKAN’. De IPO zal naar verwachting worden afgerond op 17 maart 2022, afhankelijk van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden. Halo Collective Inc. is Akanda’s grootste aandeelhouder en bezit 12.674.957 gewone aandelen, wat neerkomt op ongeveer 44% van de uitgegeven en uitstaande pro forma gewone aandelen na de sluiting van het Aanbod.

“Halo feliciteert Louisa Mojela, Tej Virk en het hele Akanda-team met deze mijlpaalprestatie. We geloven dat Akanda het eerste exclusieve Afrikaanse, Britse of Europese cannabisbedrijf zal worden dat op de NASDAQ wordt vermeld”, aldus Kiran Sidhu in het persbericht, Halo’s Directeur. “Wij geloven dat Akanda goed gepositioneerd is om een ​​van ‘s werelds toonaangevende platforms voor medicinale cannabis te zijn, net zoals verschillende internationale landen, waaronder Duitsland, steeds meer richting legalisatie gaan. Halo is er trots op Akanda’s grootste aandeelhouder te zijn.”