Verwachting verkoop legale cannabis in VS tijdens Memorial Day Weekend: $238 miljoen

Naar verwachting zal er rond de $238 miljoen verkocht worden aan legale cannabis tijdens het Memorial Day Weekend in de Verenigde Staten.

0
Memorial Day Weekend VS legale cannabis Akerna feestweekend
Via Akerna

Akerna (NASDAQ:KERN), een toonaangevende leverancier van software en ontwikkelaar van de eerste seed-to-sale enterprise resource planning (ERP) softwaretechnologie (MJ Platform®) voor de cannabisindustrie, maakte deze week bekend in een persbericht dat er naar verwachting rond de $238 miljoen verkocht zal worden aan legale cannabis tijdens het Memorial Day Weekend in de Verenigde Staten.

Top verkoop verwacht tijdens Memorial Day Weekend dit weekend in de Verenigde Staten

Historische gegevens laten zien dat vrijdag, de eerste dag van het Amerikaanse vakantieweekend, de hoogste verkopen zal opleveren, met een voorspelde $ 85.000.000 op 28 mei, een stijging van 55% ten opzichte van de gemiddelde verkoop op vrijdag.

“Het Memorial Day-weekend is doorgaans een van de 10 beste verkoopdagen per jaar(…)”

“Het Memorial Day-weekend is doorgaans een van de 10 beste verkoopdagen per jaar, waardoor de planning en het personeel voor het weekend van cruciaal belang zijn voor het succes van apotheken en retailers”, aldus James Ahrendt in het persbericht, Business Intelligence Architect bij Akerna. “We hebben correct een waarde van $ 370 + miljoen voorspeld voor de 420 van dit jaar, een bewijs van de kracht van onze data-analyse, die is gebaseerd op meer dan een decennium aan legale cannabisverkoop en ook vertrouwen hebben in onze waarden voor deze aanstaande feestdag. Door data-gedreven inzichten, kunnen cannabisbedrijven strategische voorspellingen doen en beslissingen nemen voor hun bedrijf.”

Zaterdag 29 mei zal weer een drukke verkoopdag zijn voor de feestdag, met een voorspelde omzet van $ 67.000.000, en zondag 30 mei zal naar verwachting nog eens $ 42.000.000 opbrengen. Dit is een stijging voor zondag, historisch gezien de laagste verkoopdag van een gemiddelde week.

Maandag 31 mei, Memorial Day, zal naar verwachting $ 44.000.000 bruto opleveren, een daling van 9% ten opzichte van de gemiddelde verkoop op maandag. Maandag wordt naar verwachting de minste dag van het vakantieweekend, waarschijnlijk omdat consumenten vooruit winkelen en genieten van de vrije dag, evenals enkele winkelsluitingen.

Andere voorspellingen van Akerna voor het Memorial Day Weekend (28-05 – 31-05)

 1. Het gemiddelde ordertotaal zal dit jaar ongeveer $ 7 meer zijn dan het gemiddelde ordertotaal voor alle andere dagen.
 2. Producten per aankoop zullen een stijging van 22% hebben, met een voorspelde 3,6 producten per aankoop.

Verkoop per productcategorie

 • Toppen: 48%
 • Cartridge / pennen: 31%
 • Concentraten (ook hasj valt daar onder): 11%
 • Edibles: 9%
 • Anders: 1%

Verkoop per geslacht

 • Man: 61%
 • Vrouw: 39%

Verkoop per leeftijdsgroep

 • Onder de 30: 30%
 • 30-40: 31%
 • 40-50: 19%
 • 50-60: 12%
 • Meer dan 60: 8%