Nieuwe wietexperiment teler bevestigd: Aardachtig

Aardachtig is de nieuwste teler die is bevestigd voor het experiment gesloten coffeeshopketen.

0
aardachtig wietexperiment teler
- Advertentie -

Het heeft even geduurd, maar vandaag kunnen we melden dat er deze week wederom een teler voor het experiment gesloten coffeeshopketen, het wietexperiment danwel wietproef ook wel genoemd, namelijk Aardachtig.

Aardachtig nieuwste teler die is bevestigd voor het wietexperiment

Dat maakten onder andere de CEO van Dutch Passion Eric Siereveld en Rutger-Jan Hebben gisteren beiden bekend op LinkedIn:

Vrij vertaald:

Met trots kunnen we aankondigen dat ons bedrijf Aardachtig een vergunning heeft gekregen van de Nederlandse overheid om legaal cannabis te kweken en recreatieve cannabisproducten te produceren. De vergunning wordt verleend in het kader van het Experiment Gesloten Coffeeshopketen. Aardachtig gaat duurzame, in Nederland geteelde cannabisproducten van hoge kwaliteit produceren. We staan ​​open voor het aangaan van samenwerkingsverbanden met partijen die onze visie delen en onze ambitie kunnen versterken.

Verder laten ze weten op de website:

Aardachtig is een team met een bijzondere mix van medewerkers uit de tuinbouw en de cannabisindustrie, aangevuld met experts op gebied van genetica en biologische teelt. Het team staat dicht bij de coffeeshops en is zich bewust van de behoeften van de Nederlandse cannabisconsument.

Vanzelfsprekende meerwaarde van het team is de kennis over biologische cannabisteelt in combinatie met grootschalige tuinbouwteelt. Omdat Aardachtig toegang heeft tot hoge kwaliteit genetica en bovendien weet om daar mee om te gaan.

Bijna alle tien telers bevestigd

Met de bevestiging van Aardachtig als een van de tien wietproef telers, kruipen we steeds dichterbij het punt dat eindelijk alle telers zijn bevestigd. In november vorig jaar liet de minister weten dat er zeven telers waren bevestigd. Of Aardachtig bij die zeven hoort of de ‘achtste’ is, is niet duidelijk. Mocht dat wel duidelijk worden, zullen we dit artikel updaten.