Gouverneur Pennsylvania: legaliseer cannabis voor economisch herstel

"Tegelijkertijd moeten we beleid voeren dat de gerechtigheid herstelt voor personen die zijn veroordeeld voor marihuana-gerelateerde misdrijven." aldus gouverneur Tom Wolf.

0
Pennsylvania gouverneur Tom Wolf cannabis legalisatie

Afgelopen dinsdag riep de gouverneur van Pennsylvania Tom Wolf op tot de legalisering van cannabis ter bevordering van het economisch herstel wat nodig is dankzij de corona crisis. Dat deed hij door middel van een Tweet.

Pennsylvania gouverneur Tom Wolf: legaliseer cannabis voor economisch herstel

Vrij vertaald riep hij op:

Ik roep de wetgever op om recreatieve marihuana te legaliseren, waarbij de inkomsten gaan naar:

? Subsidie voor kleine bedrijven
? Programma’s voor herstelrecht

Tegelijkertijd moeten we beleid voeren dat de gerechtigheid herstelt voor personen die zijn veroordeeld voor marihuana-gerelateerde misdrijven.

Daarmee volgt hij in de voetsporen van de gouverneur van New Jersey, die eerder eveneens opriep tot legalisering voor economisch herstel van New Jersey.

Vier Amerikaanse staten gaan waarschijnlijk legaliseren in november

De oproep van de gouverneur van Pennsylvania is anders

Het ziet er goed uit voor de legalisatie van cannabis in vier Amerikaanse staten in november, waartoe New Jersey behoort. Evenals Arizona, Mississippi en South Dakota.

De oproep van de gouverneur van Pennsylvania is anders omdat hij de politiek uit de staat zelf oproept met een wet te komen. In de vier reeds genoemde staten valt de keuze aan de bevolking, nadat er genoeg handtekeningen zijn verzameld voor een referendum.

Ook een goed idee voor Nederland

Natuurlijk is het ook een goed idee voor Nederland

Natuurlijk is het ook een goed idee voor Nederland. Helaas zitten we hier vooralsnog vast aan een beperkte wietproef (of wietexperiment) in enkele Nederlandse coffeeshops, waarvan de verwachting is dat de resultaten nauwelijks meetbaar zijn.

Wel kan het mogelijk leiden tot berichtgeving die we vooral gewend zijn uit het buitenland, waarbij staten en landen trots rapporteren hoeveel belastinggeld ze ophalen. Zelfs de belastingopbrengst van de verkoop van rookbare CBD in België werd gerapporteerd (4,8 miljoen euro). Iets wat we in Nederland alleen op een negatieve manier te lezen zouden krijgen, leert de geschiedenis.