Politici Mississippi legaliseren opnieuw medicinale cannabis

Mississippi legaliseerden deze week medicinale cannabis opnieuw nadat het Hooggerechtshof het referendum van 2020 ongedaan had gemaakt.

0
Mississippi
De nieuwe vlag van Mississippi.
- Advertentie -

Eerder deze week legaliseerden politici in de Amerikaanse staat Mississippi medicinale cannabis opnieuw nadat de kiezers in november 2020 voor legalisering hadden gestemd, maar het Hooggerechtshof de maatregel op een technisch foutje ongedaan maakte. Het enige wat nu nog mist is een handtekening van de gouverneur. Daarmee is het nu simpelweg een kwestie van tijd voor Mississippi opnieuw de 37ste staat van de Verenigde Staten wordt met legale medicinale cannabis.

Mississippi opnieuw de 37ste Amerikaanse staat die medicinale cannabis legaliseert

In november 2020 stemden bijna 70% van de kiezers in Mississippi in een referendum ervoor om medicinale cannabis te legaliseren. Maar het Hooggerechtshof van de staat vernietigde de door de kiezer goedgekeurde wet op medicinale cannabis in mei 2021 vanwege een juridisch technisch aspect.

In november 2020 stemden bijna 70% van de kiezers in Mississippi een referendum ervoor om medicinale cannabis te legaliseren

In de nasleep van de ongeldigverklaring van de wet hebben de wetgevers van Mississippi een compromiswet opgesteld, SB 2095, om een wet op medicinale cannabis in de staat te herstellen. Beide wetgevende kamers hebben nu het wetsvoorstel met een veto-proof marge goedgekeurd en het gaat nu naar het bureau van gouverneur Tate Reeves (R).

Daarmee is Mississippi, opnieuw, de zevenendertigste Amerikaanse staat die medicinale cannabis op een bepaalde vorm toelaat.

Ook in South Dakota werd in 2021 een referendum ongedaan gemaakt door het Hooggerechtshof

Het is overigens niet uniek. Net eens in uniek voor een jaar. In 2021 maakte namelijk ook het Hooggerechtshof in South Dakota ook een referendum ongedaan dat cannabis in zijn volledigheid had gelegaliseerd.