Buren niet blij met mogelijke komst wietproef aspirant Project C

Een aspergeteler sprak zich deze week uit tegen de mogelijke komst van wietproef aspirant Project C.

0
hplvd wietproef project c etten leur heerhugowaard
- Advertentie -
Cannabis Industrie Awards 2022

Een aspergeteler in de regio Etten Leur waar Project C een kassencomplex heeft gekocht, sprak zich deze week uit tegen de komst van de wietproef aspirant.

Aspergeteler niet blij met mogelijke komst wietproef aspirant Project C

“Ik ga er dwars voor liggen dat ze hier beginnen”

Aan BN De Stem laat hij het volgende weten: “Ik denk dat de criminele sector zich de wietteelt niet zonder slag of stoot af laat pakken. Dit werkt criminaliteit in de hand. De wietplantage zelf is straks misschien goed beveiligd, maar dat geldt niet voor mijn boerderij.” Daarnaast klaagt hij er over dat hij juist zijn stikstofuitstoot moet beperken. Verder wil hij en de buurt meer betrokken worden, zo laat hij weten: “Ik ben echt bang dat het er straks doorheen gedrukt wordt, dat wil ik voor zijn. Daarom kom ik nu al in actie. De hele omgeving vindt dat zo’n plantage hier niks heeft te zoeken. Doe dat lekker ergens op de Noordzee of een industrieterrein. Ik ga er dwars voor liggen dat ze hier beginnen.”

Reactie van Peter Schouten namens Project C

“Praat met ons en ga niet alleen af op de beeldvorming”

Een van de initiatiefnemers van Project C, advocaat Peter Schouten, liet weten als reactie dat er een veiligheidsplan is gemaakt wat de hele omgeving veiliger maakt. Zonder verlies van privacy weliswaar: “We gaan natuurlijk geen camera’s op de buren richten of zo. Er wordt een digitaal schild rond de kwekerij gelegd.” Verder laat hij weten: “Het is in ons belang dat er geen veiligheidskwesties spelen. We hebben niet voor niets een 23 pagina’s dik veiligheidsplan. Praat met ons en ga niet alleen af op de beeldvorming. We zijn hier 2,5 jaar mee bezig, we willen laten zien dat we het goed menen met Etten-Leur en zijn inwoners.”

Verder roept Peter Schouten juist op tot samenwerking.

Op Twitter liet hij al eerder weten:

149 aanmeldingen voor de wietproef

De wietproef aanmelding is inmiddels gesloten. Maar liefst 149 aanmeldingen zijn binnen gekomen voor het wietexperiment, waarvan een aantal bekend is dat ze meeloten om de wietproef.