Rechtbank houdt The Grass Company rechtszaak aan ‘voor onbepaalde tijd’

Er is weer uitstel in de zaak rondom de broers van Laarhoven: meerdere getuigen moeten nog worden gehoord in The Grass Company rechtszaak.

0
The Grass Company Johan van Laarhoven OM Sidney Smeets
- Advertentie -

Afgelopen woensdag kreeg de rechtszaak rondom The Grass Company een vervolg. Zonder dat de beide broers van Laarhoven aanwezig waren in de rechtbank, bericht het Omroep Brabant dat de rechtbank in Breda de rechtszaak ‘voor onbepaalde tijd’ aanhoudt.

Weer uitstel: meerdere getuigen moeten nog worden gehoord in The Grass Company rechtszaak

In de rechtszaak tegen The Grass Company is het nu getouwtrek om wie er eerder wie gaat betalen. Van Laarhoven wil een schadevergoeding van de Staat der Nederlanden, maar ook het Openbaar Ministerie (OM) wil geld zien van. Het OM verdenkt Johan van belastingontduiking, witwassen en lidmaatschap van een criminele organisatie.

meerdere getuigen moeten worden gehoord

Volgens het Omroep Brabant liet een bron dichtbij de broers weten dat ze hoopten dat er afgelopen woensdag duidelijkheid zou komen over een schikking, maar het kwam in de rechtszaal niet aan bod. De rechter houdt de zaak aan, onder andere omdat er nog meerdere getuigen moeten worden gehoord. Dat zou nog de ‘nodige tijd’ gaan kosten. In het uitstel konden de advocaten van de broers zich volgens Omroep Brabant wel vinden.

Johan van Laarhoven overleefde de hel van Bangkok

Het verhaal van Johan van Laarhoven, bij de meeste lezers inmiddels wel bekend, gaat je niet in de koude kleren gaan zitten. Voor de gehele Nederlandse bevolking was het verhaal van Johan en Tukta te zien in de documentaireserie ‘Cannabis’. In totaal heeft hij 6 jaar vastgezeten, voor het grootste deel in Thailand, en werd hij pas op 28 augustus vervroegd vrij gelaten.

Door zijn terugkeer, werd ook de rechtszaak weer opgepakt.

Intussen blijft de gemeente Tilburg hameren op sluiting van The Grass Company coffeeshops.