VS: Atleten, veteranen en moeders samen in rechtszaak tegen de staat

Advocatenkantoor Ansell Grimm & Aaron vraagt het Amerikaanse Hooggerechtshof om hun zaak aan te horen vanwege de ‘willekeurige en irrationele classificatie van cannabis als Schedule 1-drug’, waardoor geblesseerde atleten en gewonde veteranen geen toegang krijgen tot medische behandeling voor slopende, levensbedreigende aandoeningen.

0
vaporizer medicinale cannabis rechtszaak veteranen moeders atleten rechtszaak tegen de staat onderzoek cbd corona crisis angst
- Advertentie -
Cannabis Industrie Awards 2022

Een mogelijk baanbrekende rechtszaak tegen de staat zou het Amerikaanse drugsbeleid voor altijd kunnen veranderen. Advocatenkantoor Ansell Grimm & Aaron heeft een brief gestuurd naar het Amerikaanse Hooggerechtshof met de vraag om hun zaak aan te horen. Daarin wordt geëist dat de wet die cannabis strafbaar stelt, de Controlled Substances Act, ongrondwettig wordt verklaard. Dat maakten ze vorige week bekend in een persbericht.

Belangen atleten, veteranen en moeders vertegenwoordigd in rechtszaak tegen de staat

De brief, ingediend in de zaak Washington v. Barr, vertegenwoordigt de belangen van gewonde professionele American Football spelers, gewonde militaire veteranen en moeders wier leven, vrij letterlijk, afhangt van de uitkomst van de zaak.

“Patiënten staan ​​tegenwoordig voor een onhoudbare keuze”

“Patiënten staan ​​tegenwoordig voor een onhoudbare keuze”, zei de vooraanstaande cannabisadvocaat Joshua S. Bauchner in het persbericht. “Ze kunnen het risico lopen dat ze worden vervolgd voor het gebruik van medicinale cannabis in overeenstemming met de nationale en lokale wetten op advies van hun artsen. Of ze riskeren ernstige, zelfs fatale gevolgen voor de gezondheid. Dit is een onaanvaardbare afweging die niemand meer zou moeten doen.”

De advocaten vertegenwoordigen vijf organisaties met een gevestigd belang bij de uitkomst van de rechtszaak tegen de staat.

  • Athletes for CARE: een non-profitorganisatie die is opgericht door voormalige professionele atleten die verenigd hun invloed gebruiken om te pleiten voor onderzoek, onderwijs en medeleven bij het aanpakken van vitale gezondheidsproblemen voor de volgende generatie atleten, waaronder de beschikbaarheid van medicinale cannabis.
  • After The Impact Fund: een non-profitorganisatie die militaire veteranen en gepensioneerde professionele atleten helpt een behandeling op maat te krijgen voor ongeziene traumatische verwondingen uit het veld, waaronder angst, depressie, posttraumatische stressstoornis, verslaving en zelfmoordgedachten.
  • Canna Research Foundation: een non-profitorganisatie die zich richt op uitgebreid en wetenschappelijk onderbouwd epidemiologisch onderzoek van medicinale cannabis met als uiteindelijk doel betere pijnverlichting en verbeterde kwaliteit van leven te bieden aan patiënten in nood.
  • NFL Sisters in Service: een non-profitorganisatie die bestaat uit de echtgenoten, dochters en moeders van huidige en voormalige NFL-spelers die pleiten namens die spelers en hun families. In het bijzonder hebben de zusters tientallen spelers en hun dierbaren bijgestaan ​​met problemen in verband met handicaps die voortkwamen uit hun tijd in de NFL, inclusief maar niet beperkt tot chronische traumatische encefalopathie en amyotrofische laterale sclerose.
  • ISIAH International: een holdingmaatschappij die is opgericht en volledig eigendom is van de voormalige Detroit Pistons NBA Hall of Famer Isiah Thomas, die belangen heeft in verschillende bedrijven, waaronder twee in de medicinale cannabis– en hennepindustrie.

Elk van deze organisaties heeft een sterk belang bij het pleiten voor de legalisatie en decriminalisering van cannabis voor medicinaal gebruik. Veel van hun leden zijn afhankelijk van medicinale cannabis om slopende aandoeningen te behandelen en pijn te beheersen wanneer andere voorgeschreven medicijnen of behandelingen hebben gefaald of tot ondraaglijke bijwerkingen hebben geleid. Ze zijn verre van alleen. Meer dan 3 miljoen mensen in de Verenigde Staten hebben regelmatig medicinale cannabis nodig om chronische aandoeningen te beheersen, slopende pijn te verminderen en, in sommige gevallen, van de ene op de andere dag te overleven.

Darren McCarthy (voormalig NHL-ster): “Cannabis heeft mijn leven gered.”

Darren McCarty, voormalig NHL-ster en viervoudig winnaar van de Stanley Cup, is een van hen. De oude Detroit Red Wings-speler zegt dat cannabis zijn leven heeft gered.

“Zonder cannabis zou ik dood zijn, punt uit”

Geblesseerd na 17 jaar professioneel hockey, was McCarty niet in staat om legale, medicinale cannabis te gebruiken om zijn slopende pijn te behandelen. Hij vertrouwde op voorgeschreven medicijnen en alcohol, die, hoewel ze het voordeel hadden dat ze legaal waren, hun eigen ravage aanrichtten aan zijn lichaam. In november 2015 vertelde zijn arts hem dat hij op de rand van meervoudig orgaanfalen stond en een hoog risico op overlijden liep als hij zijn levensstijl niet significant zou veranderen. Na stints in revalidatie-, therapie- en middelenmisbruikprogramma’s, kon McCarty stoppen met drinken nadat hij cannabis had gevonden.

“Zonder cannabis zou ik dood zijn, punt uit”, zei McCarty in het persbericht. “Ik heb zoveel jaren geleden, en ik weet dat er miljoenen mensen zoals ik zijn die op dit moment in stilte lijden. We kunnen een einde maken aan dat lijden door onszelf te onderwijzen en onze wetten te veranderen om cannabis te behandelen zoals het terecht is: essentiële medicatie die levens redt. ”

Cannabis nog steeds illegaal op landelijk niveau in de VS

Hoewel 38 Amerikaanse staten en Washington D.C. het gebruik van cannabis om medische redenen hebben gelegaliseerd, blijft de federale overheid cannabis classificeren als een Schedule 1-drug met “geen geaccepteerd medisch gebruik”. Dit betekent dat mensen wier leven afhankelijk is van behandeling met cannabis, niet legaal over federaal land mogen gaan en niet per vliegtuig of andere federaal gereguleerde vervoerswijzen kunnen reizen. Erger nog, ze leven in constante angst dat hun levensreddende medicatie van hen kan worden afgenomen en dat ze zullen worden gearresteerd.

decennia lang talloze Amerikanen de toegang ontzegd tot levensveranderende en vaak levensreddende medicinale cannabis

Het voortdurende falen van de DEA om passende maatregelen te nemen om cannabis opnieuw te plannen, en van het Congres om te verplichten dat de DEA dit bij wet doet, heeft decennia lang talloze Amerikanen de toegang ontzegd tot levensveranderende en vaak levensreddende medicinale cannabis die in strijd is met van hun grondwettelijke rechten.

“De beslissing om cannabis om medische redenen te gebruiken is niet minder belangrijk dan de beslissing om gangbare geneesmiddelen op recept te gebruiken”, aldus Ansell, een gepensioneerde rechter bij het hoogste gerechtshof en een van de advocaten, in het perbericht. “Het is niet minder persoonlijk dan de zeer intieme beslissing om medische behandeling te weigeren om ethische of andere redenen. Mijn eigen zoon, Daniel, 30 jaar, lijdt aan ALS en heeft medicinale cannabis nodig om enige kwaliteit van leven te hebben. De plaatsing van cannabis door de federale overheid in Schedule I zou hem en andere patiënten degraderen tot een leven lang lijden. Het is tijd om een einde te maken aan dat lijden.”

Voor het eerst zou er deze maand een stemming plaatsvinden voor de legalisatie van cannabis in de VS, maar die stemming is uitgesteld tot na de verkiezingen in november.